Ds. Joh. Post
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 oktober 2020 door Jeffrey Schipper

HHK-predikant Lunteren losgemaakt; ds. F. van Binsbergen aanvaardt beroep

De hersteld hervormde gemeente te Lunteren (wijk Noord) moet op zoek naar een nieuwe dominee. Ds. Joh. Post (foto) is vanaf 1 oktober van zijn ambt als dienstdoend predikant ontheven. De reden is niet bekend gemaakt. De predikant was sinds 2013 aan de kerkelijke gemeente verbonden.

Ds. F. van Binsbergen gaat zijn gemeente in Schoonrewoerd verlaten. De predikant aanvaardt een beroep uit Rotterdam (Kralingse Veer). De gemeente was kort vacant omdat ds. G. A. van den Brink vanwege invaliditeit met emeritaat ging. De gezondheidsproblemen van Van den Brink zijn het gevolg van een hartstilstand op 3 mei 2018

In Oud-Beijerland zien de hersteld hervormde ds. W. M. Mulder (Wijk bij Heusden) graag komen. De gemeente zoekt een predikant omdat ds. J. Joppe dit jaar vertrok naar Barneveld-Kootwijkerbroek-Voorthuizen. Ds. P. den Ouden denkt na over een vertrek uit Katwijk aan Zee. De hersteld hervormde dominee kan in Waddinxveen ds. J. P. Stoel opvolgen. Stoel stapte vorig jaar over naar de Protestantse Kerk in Nederland (PKN).

Kandidaat L. G. de Deugd kan voor het eerst aan de slag als gemeentepredikant. De kandidaat uit Stellendam heeft twee beroepen ontvangen. De Deugd kan in Katwijk aan Zee (wijkgemeente Benjamin) en Elst terecht. Ds. D. J. Diepenbroek blijft trouw aan zijn gemeente in Hasselt-Rouveen-Zwolle en bedankte voor een beroep uit Poederoijen-Loevestein. Diepenbroek heeft een beroep uit Putten nog in overweging.

Reacties

Aan de CIP-redactie: worden zulke berichten jullie aangereikt? Hebben ze wel zin? Is er een graadmeter mbt het belang van beroepingswerk en dito berichtgeving?
L
Gelukkig heeft ook een predikant een ambt en mogen ambten (en de verandering van hun werkplek) zich niet buiten de openbaarheid afspelen. P.V.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen