passion
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 oktober 2020 door Redactie

Nieuwe versie The Passion gaat voor diversiteit: 'Mogelijk vrouw of LHBT'er die Jezus speelt'

Vorige week werd bekend dat The Passion volgend jaar gewoon terugkeert, zij het in een nieuw jasje. Het lijkt er echter op dat dit vooral een heel inclusief jasje gaat worden. Mede omdat de Evangelische Omroep zich teruggetrokken heeft, lijkt men een andere koers te gaan varen. Zo zou het zomaar kunnen dat Jezus gespeeld gaat worden door een vrouw, homoseksueel of transgender.

In een interview met het Algemeen Dagblad vertelt Peter Kuipers, directeur van KRO-NCRV dat ze volgend jaar meer de Bijbel los gaan laten. “Je hebt het kruis waarbij de verticale lijn staat voor het Bijbelse verhaal en de horizontale voor de samenleving. Wij willen meer dat laatste. Het verhaal moet een inspiratiebron zijn voor alle 18 miljoen Nederlanders.” Dat betekent onder andere dat er voor meer diversiteit gekozen gaat worden, zo vertelt hij desgevraagd. “Of Jezus gespeeld zou kunnen worden door een vrouw? In theorie wel ja. Of door iemand uit de LHBTI-gemeenschap.”

Kuipers spreekt over een accentverschil: “We kiezen voor een vertaling naar de samenleving waarbij de ander centraal staat. Daarbij sluiten we helemaal niemand uit.” Kuipers stelt dat er meer gekeken moet worden naar het nu: “Steeds minder mensen geloven en gaan naar de kerk, maar steeds méér mensen zoeken naar zingeving. Levensbeschouwing blijft belangrijk, maar als je keuzes maakt hoef je bij ons, in tegenstelling tot de EO, niet per se uit te komen bij de Bijbel.”

Lees het hele interview in het Algemeen Dagblad.

Zie ook: KRO-NCRV gaat door met The Passion in vernieuwde vorm.

Reacties

Diep triest.

De Passion is zelfs van God los.

Wat een "samenleving".

Inclusiviteit maakt meer kapot dan je lief is.
Heel bedroevend dat Peter Kuipers, directeur van KRO-NCRV (zijn dat 'christelijke' omroepen?), meent dat je niet perse bij de Bijbel hoeft uit te komen.

Het Paasverhaal is helaas géén inspiratiebron meer voor alle 18 miljoen Nederlanders als men (de keuze voor) de volle waarheid van de Bijbel loslaat.Alles lijkt door de "homolobby " te worden overgenomen.

Songfestival, filmindustrie, gemeentehuizen enz.

Maar nu ook nog de persoon van Jezus. Neem aan dat het straks een gayparade wordt, inclusief regenboogvlagen. Maar deze vlaggen hebben een totaal andere lading en zijn een blasfemie in het kader van een Passion.
Toon meer reacties (17)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen