Rikko Voorberg
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 oktober 2020 door Jeffrey Schipper

Rikko Voorberg stuurt vliegtuig naar Lesbos om 193 vluchtelingen op te halen

Vandaag stuurt Rikko Voorberg een leeg vliegtuig naar Lesbos om daar 193 vluchtelingen op te halen. Met zijn actie 'We gaan ze halen' probeert hij de Nederlandse regering te overtuigen om vluchtelingen op te nemen.

Een woordvoerder van de luchthaven in Rotterdam bevestigde dat de chartervlucht om 09.00 uur gepland staat. De bedoeling is dat het vliegtuig twee dagen op Lesbos blijft staan. “We vliegen sowieso”, zei Voorberg. “Los van de vraag of er toestemming wordt gegeven of mensen mogen instappen. Of dat gebeurt ligt aan de politiek.”

Afgelopen weekend riep de Nederlandse regering op om niet naar Lesbos te vliegen. Staatssecretaris Broekers-Knol zegt dat Nederland de vluchtelingen niet zal toelaten en dat deze actie onderhandelingen over de vluchtelingen in de weg staat. Desondanks zet Voorberg zijn plannen door. Door middel van een crowdfundactie is 50.000 euro opgehaald om de vlucht mogelijk te maken.

We Gaan Ze Halen stuurde in 2018 bussen naar Athene met hetzelfde doel. Deze kwamen toen leeg terug. Volgens de organisatie is er genoeg maatschappelijk draagvlak. Na de brand in kamp Moria beloofde het kabinet honderd vluchtelingen op te vangen. Die belofte viel bij oppositiepartijen en mensenrechtenorganisaties niet in goede aarde. Dit aantal wordt namelijk afgetrokken van de vluchtelingen die Nederland in 2021 opneemt.

Reacties

t
Mee een met bovenstaande!
B
Een actie die op voorhand lijkt te mislukken, net als de voorgaande actie met de bus. Wel begrijp ik de doelstelling van de actiegroep. Ik geloof meer in een geheime missie om de vluchtelingen op te halen (onder de radar).???? De €50.000 kan beter besteed worden aan hulpgoederen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen