erdogan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 oktober 2020 door Redactie

President Erdogan: "Jeruzalem is van ons"

Met zijn uitspraak “Jeruzalem is onze stad”, laat de Turkse president Recep Tayyip Erdogan aan duidelijkheid niets te wensen over. Op het officiële Twitteraccount van de president van Turkije wordt een afbeelding gedeeld met deze uitspraak van Erdogan.

“De situatie van Jeruzalem is voor ons niet een random geopolitiek probleem”, begint het statement waarboven in grote letters ‘Jeruzalem is onze stad’ valt te lezen. “Onze voorouders hebben eeuwenlang hun respect getoond door de stad een hoog aanzien te blijven geven. Jeruzalem is onze stad.”

“We beschouwen het als een eer voor ons land en onze natie dat op te komen voor de rechten van de onderdrukte Palestijnen met wie we al eeuwen samenleven. Met dit in het achterhoofd volgen we de Palestijnse zaak, wat de bloedende wond van het wereldwijde geweten is, tot het einde.”

Eerder verzette Erdogan zich tegen de 'verjoodsing' van Jeruzalem. De president riep in 2017 moslims wereldwijd opnieuw op om de Al-Aksa moskee op de Tempelberg te bezoeken. "De 'bezetting' van Jeruzalem is een belediging voor ons," zei hij destijds. Zie: Erdogan verzet zich tegen 'verjoodsing' van Jeruzalem.

De verklaring is ondertekent door Erdogan zelf.

Reacties

P
Gelukkig weten de meeste mensen wel wie Erdogan is die zich machtig maakt door leugen en bedrog zijn eigen volk onderdrukt die tegen hem zijn en dan nog een laster campagne dat Jeruzalem van de Turken is. Als je lang genoeg volhoud wordt leugen een waarheid vooral als onzin verkondigd wordt dat Palestijnen verdrukt worden in Israël wat als een feit wordt aangenomen in VN die nergens opslaan.
C
Erdogan is er zeker niet van op de hoogte dat JERUZALEM nergens in de koran genoemd wordt....? Als deze stad dan zo belangrijk is, dan zou je toch verwachten dat de koran wel aandacht aan deze bijzondere stad zou hebben besteed.

De Turken kunnen het wel vergeten. De stad Jeruzalem is de stad van koning David, en behoort toe aan het Joodse volk. Zelfs enkele imams hebben dit gezegd.
Hahaha,

Zou zeggen tegen Erdogan: Nederland is van ons.........Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen