boek
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 oktober 2020 door Nienke Alblas

Chinese christelijke boekverkoper veroordeeld tot zeven jaar cel

Een Chinese christen is gearresteerd wegens het online verkopen van christelijke boeken die niet waren goedgekeurd door de communistische regering. Chen Yu werd op 27 september gearresteerd. Naast de boete van omgerekend ongeveer dertigduizend euro is de boekverkoper veroordeeld tot een celstraf van zeven jaar. De 12.864 boeken van de christen uit de webwinkel worden volgens CBN News vernietigd door de regionale politie in Linhai.

Christenvervolging in China door de communistische partij neemt toe en autoriteiten dwingen christenen zich volgens specifieke regels te gedragen of de consequenties onder ogen te komen. Het christelijk geloof wordt als een bedreiging gezien door de overheid. "Mensen die christelijke boeken kopen, zijn praktiserend gelovigen. De regering kijkt naar hen en bepaalt vervolgens hoe gevaarlijk ze zijn voor de stabiliteit van hun regime", legt een anonieme Chinese voorganger uit. "De Communistische Partij heeft te veel schandelijke dingen gedaan en blijft mensen onderdrukken."

Gina Goh van christelijke hulporganisatie International Christian Concern (ICC) reageert op de arrestatie en veroordeling van Yu. "De veroordeling van meneer Chen Yu laat zien hoe de Chinese overheid zich in toenemende mate bedreigd voelt door elke vorm van religie. Van religieuze symbolen, tot christelijke liederen liederen of boeken. Alles wat religieuze elementen bevat wordt niet langer getolereerd door de Chinese Communistische Partij." Volgens Goh worden christenen zwaarder gestraft dan seculiere burgers voor hun 'ongehoorzaamheid' aan de communistische regering.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen