Segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 oktober 2020 door Redactie

Segers boos over uitblijven Prostitutiewet: "Kabinet houdt mij aan het lijntje"

Gert-Jan Segers heeft in gesprek met het Algemeen Dagblad hard uitgehaald naar het kabinet. Volgens de partijleider van de ChristenUnie wordt hij aan lijntje gehouden met betrekking tot de Prostitutiewet die er nog steeds niet is. Hij spreekt in het interview zelfs over politiek falen.

Over de zogeheten Prostitutiewet zijn in het regeerakkoord afspraken gemaakt. Segers zegt dat deze afspraken voor de ChristenUnie reden waren om mee te doen met regeren. Door deze wet zouden alle prostituees en seksbedrijven een vergunning nodig hebben. Klanten van bedrijven of prostituees die geen vergunning hebben zouden door deze wet ook strafbaar zijn. ChristenUnie maakt zich hard voor deze wet om mensenhandel tegen te gaan.

Staatssecretaris Broekers-Knol zei in september het wetsvoorstel binnenkort in te gaan dienen. Voor Segers duurt het te lang. “Ik vind het politiek onbehoorlijk, politiek falen zelfs, dat er nog steeds geen zicht op de wet is. Ik word politiek aan het lijntje gehouden.” Hij zegt meerdere keren te hebben aangedrongen. “Tot nu toe vergeefs. Ik kan daar zelf wel tegen, maar je laat jaarlijks zesduizend slachtoffer in de steek. De VVD van deze staatssecretaris is van law and order, behalve als het om mensenhandel gaat.

Lees het hele interview in het Algemeen Dagblad.

Reacties

E
Vind je het gek als je steeds braaf blijft meedoen met alle kabinetsideeën en nooit eens je tanden laat zien.
Boos zijn begrijp ik meneer Segers, het heeft inderdaad al veel te lang geduurd. Vraag is alleen wat gaat u er aan doen? Of is het gewoon weer een inzet voor de volgende formatie? Hoe geloofwaardig bent u, en uw partij hierin.
A
Prostitutie ontwricht de SAMEN leving, speciaal gezinnen.

Liefdeloos.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen