Walibi
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

05 oktober 2020 door Jeffrey Schipper

'Mijn ouders zijn tegen een dagje weg naar Walibi'

"Wij als vriendengroep van een (reformatorische) middelbare school willen graag een dagje weg naar Walibi. Nu hebben de overige ouders daar geen problemen mee, maar mijn ouders zijn er totaal op tegen: “Het is een plaats waar we als christenen niet horen te zijn!” Wat heeft u daar over te zeggen?", vraagt een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

"Je gaat een dagje ‘spelen’ en dat vind ik principieel niet anders dan wanneer je een dagje bordspelen gaat doen, sporten of wat dan ook", antwoordt Els van Dijk, directeur van de Evangelische Hogeschool. "Dus ik zie het niet als ‘zonde’ en/of niet passend bij het christelijk geloof. Vroeger gingen wij met de reformatorische school ook op schoolreisje en onder andere naar een speeltuin. En oh, wat vond ik de botsautootjes leuk!

Je mag best ‘spelen’, als het maar niet in de plaats komt van waar het echt om gaat in het leven. Als het maar niet je denken vertroebelt en je geloven belemmert. Daarom zou een dagje Walibi nog wel eens veel ‘onschuldiger’ kunnen zijn dan de diverse games die refojongeren spelen. Als je intentie en je verlangen is om rein en naar Gods wil te leven, mag je van mij ook best een dag pret hebben met elkaar", aldus Van Dijk.

Lees haar volledige antwoord op de site van Refoweb

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen