Hendrik Jan en Hanneke van der Heiden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 oktober 2020 door Jeffrey Schipper

De kinderen van pianist Hendrik Jan van der Heiden konden niet meer thuis wonen

Al dertien cd’s deed de Apeldoornse pianist Hendrik Jan van der Heiden het licht zien. Zijn twee kinderen Laurentien en Sebastian hebben autisme en een verstandelijke beperking en kunnen niet meer thuis wonen. Hij en zijn vrouw Hanneke vertellen hierover op de website van Op weg met de ander.

Hanneke: Zowel Laurentien als Sebastian liepen weg, ondanks onze voorzorgmaatregelen en oplettendheid. Dat hakte erin. Toen Laurentien 4 jaar was, ging ze een keer ongezien met haar stepje weg. Wij schakelden snel de politie in. Die stuurde een Amber Alert uit in Apeldoorn-oost. De hele buurt zocht mee; wij waren radeloos, in paniek, kregen hartkloppingen. Mijn schoonouders, die op bezoek waren, zijn gaan bidden bij KFC.

Na 1,5 uur werd ons kwetsbare meisje gevonden, 5,5 kilometer verder bij De Naald in noordwest-Apeldoorn. Zij had via het fietspad tien kruisingen én een spoorlijn overgestoken, terwijl ze niets van het verkeer wist en geen rood van groen kon onderscheiden. Toen ze op een autorijbaan ging steppen, ving ambulancepersoneel haar op.”

Hendrik Jan: “Ik heb geschreeuwd: Heere, helpt U alstublieft. Toen heb ik van God de verzekering gekregen: Het komt goed, maar je moet even wachten.”

Lees het volledige artikel op de website van Op weg met de ander.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen