Lesbos
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 oktober 2020 door Redactie

Christenen starten nieuwe inzamelactie van luiers voor Lesbos

In de maand oktober worden door het hele land luiers gekocht en gedoneerd aan Lesbos; dat is in ieder geval het doel van de nieuwe inzamelingsactie van luiers voor Lesbos. Initiatiefnemers André en Rineke Gerritsen uit Apeldoorn leggen uit waarom: "Wij hebben zelf twee jonge kinderen en het raakt ons diep dat ouders ergens anders in de wereld huis en haard hebben verlaten, hun leven hebben gewaagd, nu zijn weggestopt in een overvol kamp en dan ook nog gebrek hebben aan ongeveer alles, waaronder basisverzorging voor hun kinderen."

De bedoeling is dan ook duidelijk: door het hele land hebben mensen zich aangemeld als inzamelpunt en daar kunnen in de maand oktober de luiers heen worden gebracht. "Met ons hoofd kunnen we vast vele discussies voeren over het beleid van de politiek en over de wel of niet geboden oplossing en de houding van ons land of de EU, maar daar gaat het nu niet om. Dat is niet aan ons, de Bijbel roept ons op om een beker koud water aan te bieden aan hen in nood. Laat je hart spreken en doneer een pak luiers", aldus de initiatiefnemers.

De logistiek en transport wordt verzorgd door transportbedrijf van Reenen uit Barneveld en de luiers worden uiteindelijk via stichting Christian Refugee Relief gebracht naar Lesbos en de andere plaatsen waar zij actief zijn.

Inzamelpunt worden of een inzamelpunt bij jou in de buurt opzoeken? Bezoek deze website of de Instagram-pagina.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen