Kroon op je werk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 oktober 2020 door Jeffrey Schipper

Nieuw platform voor christenen op de werkvloer

Het nieuwe platform ‘Kroon op je Werk’ wil christenen inspireren en hulpmiddelen in handen geven om hun christen-zijn op alle gebieden van hun leven vorm te geven. Je mag als christen de handen en voeten van Christus zijn, of je nu werkt in de zorg, bouw, ict of zakelijke dienstverlening. Het platform is een initiatief vanuit Christelijke Hogeschool Ede (CHE), het Centrum voor Geloof en Werk (PKN) en Stichting Opwekking. Op 8 oktober a.s. wordt het nieuwe online platform gelanceerd.

Programma ‘Kroon op je Werk’ biedt via www.kroonopjewerk.org een compleet programma waarmee je in 15 sessies, in gesprek samen met anderen, aan de slag kunt. Kroon op je Werk biedt een gratis handleiding, video’s en een handige app waar al het materiaal beschikbaar is. Vragen die aan de orde komen zijn onder meer: ”Doet mijn werk er toe voor God?”, “Kan ik openlijk over mijn geloof praten?”, “Hoe kan ik bijdragen aan een positieve werkcultuur?” en: “Zit ik wel op de plek die God voor me heeft?”

Koninkrijk
Ruilof van Putten (Centrum voor Geloof & Werk, PKN) één van de initiatiefnemers: “Op de werkplek komen dagelijks meer mensen bij elkaar dan zondags in een kerkdienst. Daarom is de werkplek bij uitstek geschikt om je geloof handen en voeten te geven. Via ‘Kroon op je Werk’ kunnen mensen in groepsvorm in gesprek over hun werk, Gods visie op hun werk en hun invloed als christen. Het programma ‘Kroon op je Werk’ verandert het denken over werk en inspireert om bij te dragen aan een goede sfeer op de werkvloer en een samenleving op basis van christelijke kernwaarden. Zo wordt je werkplek dé plaats om Gods liefde voor de wereld zichtbaar te maken. Deze ‘Koninkrijksdimensie’ is letterlijk een ‘Kroon op je Werk’!”

Beweging op de werkvloer
Stephen Haverkamp (Stichting Opwekking): “De gesprekken die we door ‘Kroon op je Werk’ willen stimuleren kunnen plaats vinden in bijvoorbeeld kerken, studentenverenigingen of met collega’s, maar ook thuis of online met vrienden. Vanuit CHE, PKN en Stichting Opwekking willen we een beweging op gang brengen in ons land waarin christenen worden toegerust een positieve verandering teweeg te brengen op de werkvloer.”

Petra Schoen-van Vuuren (Christelijke Hogeschool Ede), “Wij geloven dat christenen van betekenis kunnen zijn vanuit wie ze zijn en in hun vakgebied. Door ‘Kroon op je Werk’ willen we alle christenen aanmoedigen om het verschil te maken in hun omgeving en elkaar in gesprek te inspireren. Daarom stellen we alle materialen gratis beschikbaar.”

Lancering
Op donderdag 8 oktober 2020 zal ‘Kroon op je Werk’ online worden gelanceerd. Om 20.00 uur zal via YouTube de aftrap worden gegeven onder leiding van ds. Mirjam Kollenstaart-Muis in samenwerking met Ben Tiggelaar.

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen