Jacques Brunt en Johan Schep
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

06 oktober 2020 door Jeffrey Schipper

Nieuw bij Family7: Jacques Brunt en evangelist Johan Schep duiken Bijbelboek Handelingen in

‘Gods Geest in Actie’ is een nieuwe bijbelstudieserie van Family7. Presentator Jacques Brunt duikt met evangelist Johan Schep in het boek Handelingen. In de eerste 13 afleveringen bestuderen ze hoofdstuk 1 tot en met 7 van dit Bijbelboek.

"In Handelingen zie je de geschiedenis van het werk van Gods Geest. De ontwikkeling van de gemeente, zou je kunnen zeggen. Volgens Handelingen 1 moesten de discipelen met de Evangelieverkondiging beginnen in Jeruzalem en doorgaan tot het uiterste van de aarde. Dat is het doel van Handelingen, maar het ging niet zonder slag of stoot. Je ziet dat er geworsteld werd met de manier waarop de apostelen leiding gaven aan de eerste gemeente. Ook is het interessant dat het werk is begonnen in Jeruzalem en het ook weer zal teruggaan naar Jeruzalem", vertelt Jacques.

Het plan was om een 26-delige serie te maken over het boek Handelingen, maar gaandeweg ondervonden Johan en Jacques dat dat niet ging passen. 52 afleveringen moeten het nu worden. Een grote uitdaging, maar de moeite waard, volgens Jacques. "Er komt onder meer naar voren dat het Joodse volk het Evangelie óók nodig heeft. Joden confronteren met het Evangelie doen veel mensen liever niet. Ik ben van mening dat de enige oplossing voor het Joodse volk Jezus is. We moeten hen met tact en wijsheid in aanraking brengen met het Evangelie (Romeinen 1:16)."

‘Gods Geest in Actie’ is vanaf 8 oktober te zien, elke donderdag om 19.30 uur. Lees hier hoe je Family7 kunt ontvangen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen