Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 oktober 2020 door Nienke Alblas

Islamitsche medicijnman doodt christelijke jongen en misbruikt zijn zusje

Een christelijke jongen is vermoord door een islamitsche medicijnman in Oeganda. Volgens God Reports werd de jongen gebruikt voor een ritueel offer. De zus van de jongen keerde recentelijk terug nadat zij ontvoerd en misbruikt was door dezelfde sjamaan. De vader van de kinderen, Salaiman Pulisi, reageert met verdriet op de schokkende gebeurtenissen die zijn gezin recent meemaakte. "We rouwen om onze zoon en onze teruggekeerde dochter."

Pulisi was een leider bij een moskee toen hij drie jaar geleden zich bekeerde tot het christendom. De moslims uit de omgeving van Pulisi in Oeganda hebben zich volledig tegen de familie gekeerd. De zoon en dochter van Pulisi werden gekidnapped. Vervolgens werd het meisje nadat haar broertje 'verdween' uitgehuwelijkt aan de islamitische medicijnman, genaamd Isifu Abdullah.

Abdullah houdt zich volgens getuigen bezig met vloeken, offers en bovennatuurlijke praktijken, iets wat niet ongebruikelijk is in Oeganda. Naar schatting zijn er zo'n drie miljoen 'geneesheren' die onder andere geloven in de geneeskundige kracht van het bloed van kinderen.

Nadat het meisje ontsnapte vertelde zij haar verhaal aan de politie. Ze vertelde dat ze bij de imam had nagevraagd wat er gebeurd was met haar broertje. "Alleen Allah weet dat", reageerde de man vervolgens. Vermoedelijk is het broertje ritueel geofferd.

De zaak rondom de kinderen van Pulisi is volgens Morning Star News een van de voorbeelden van christenvervolging in Oeganda. Vijandigheden van moslims richting christenen lijkt toe te nemen in het Afrikaanse land.


Christenvervolging
- Opnieuw 35 christenen opgepakt in Eritrea
- Chinese christen getuigt van marteling in 'hersenspoelkamp': "Ik wilde liever dood"
- India: 8 christenen gewond na gewelddadige inval in huiskerk
- Dochters voorganger verkracht door moslims nadat vrouw van imam christen werd
- Rechtszaak Pakistaans christelijk echtpaar wéér afgezegd: "Onmenselijk"
Meer over Christenvervolging »

Lees het volledige artikel

Reacties

Ben ik blij dat God beloofd heeft met de regenboog dat hij de wereld niet nog een keer met de zondvloed zal vernietigen. Hoelang nog zal God de ongerechtigheid toelaten. Wanneer zal ook de wereld zijn maat van ongerechtigheid vol zijn net zo als bij de Amorieten Gen 15:16. En dat Jezus terugkomt en alles voorbij is eeuwige vrede.Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen