Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 september 2020 door Jeffrey Schipper

SGP-wethouder uit Urk stapt op na vernietigend rapport

Wethouder Geert Post van de gemeente Urk heeft dinsdagavond in een raadsvergadering bekendgemaakt dat hij opstapt, meldt het ANP. Post was in opspraak geraakt toen zijn zoon werd gearresteerd, nadat de Britse douane ruim 400 kilo harddrugs tussen de bloemen in zijn vrachtauto had gevonden. Daardoor kwam aan het licht dat Post vervoersmanager was bij het bedrijf van zijn zoon.

Post legde in de vergadering een verklaring af. Hij zei dat hij zelf van mening was dat hij had kunnen aanblijven, maar dat hij dat toch niet doet omdat de zaak waardoor hij in opspraak raakte hem steeds voor de voeten zal worden geworpen. "Dat wil ik mijn gezin, mijzelf, de SGP en onze gemeente Urk niet aandoen", aldus Post.

Tijdens een ingelaste gemeenteraadsvergadering bleek uit een integriteitsonderzoek dat Post de gemeente Urk schade toegebracht door naast zijn baan als wethouder Economische Zaken te werken bij het transportbedrijf van zijn zoon. Door die nevenfunctie te verzwijgen of te bagatelliseren heeft hij ook de Gemeentewet overtreden.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen