bruiloft
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 september 2020 door Jeffrey Schipper

Verwarring over bruiloftsfeesten weggenomen: 30 gasten toegestaan

Mogen er nu maximaal dertig mensen bij een bruiloftsfeest aanwezig zijn, of slechts een gezelschap van vier? Die vraag hield christelijke stellen de afgelopen dagen in spanning. Uiteindelijk hebben het ministerie van Volksgezondheid en de veiligheidsregio's dinsdag besloten dat bij het voltrekken van alsnog dertig mensen aanwezig mogen zijn.

De overheid stelde in eerste instantie dat feesten en partijen met gezelschappen van meer dan vier personen, bijvoorbeeld ter gelegenheid van een huwelijk, niet kunnen plaatsvinden. Vervolgens ontstond er grote verwarring. Bruiloften werden massaal geannuleerd en Weddingplanner Frederiek Klop sprak van een drama.

Vanaf dinsdag 18.00 uur gelden aangescherpte landelijke maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo mogen mensen buiten in groepen van maximaal veertig personen samenkomen. Binnen geldt een groepsgrootte van maximaal dertig personen. Uitzonderingen hierop zijn uitvaarten, demonstraties, culturele instellingen, dierentuinen en bedrijven.

In ieder geval is nu dus duidelijk dat er bij de huwelijksvoltrekking dertig mensen aanwezig mogen zijn. Woensdag verwacht het ministerie duidelijkheid te geven over het aantal gasten bij het feest na de huwelijksvoltrekking.


Corona
- Anne Borkent wijst op eenzijdige benadering coronacrisis: "Minister De Jonge zet mensen op het verkeerde been"
- Kees van der Staaij waarschuwt voor "blinde paniek" na toename coronabesmettingen
- Is vaccineren een gebaar van naastenliefde? Drie christenen geven antwoord
- Wat betekenen de coronaversoepelingen voor kerkgangers?
- Nieuw advies CIO: Meer kerkgangers welkom en zingen in de kerk
Meer over Corona »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen