Amy Coney Barret
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 september 2020 door Nienke Alblas

Amerikaanse opperrechter onder vuur wegens christelijke geloofsovertuiging

Sinds haar nominatie voor de vrijgekomen positie in het Amerikaanse Hooggerechtshof ligt Amy Coney Barret onder vuur in de media. CBN News meldt dat de reden van de aantijgingen is dat Barret verbonden is met christelijke idealen. "Ik zou nooit mijn oordeel baseren op mijn persoonlijke overtuigingen, in plaats van de wet", reageert Barret.

De aantijgingen gaan onder andere over de band die Barret heeft met een conservatieve christelijke school en een toespraak die ze gaf aan christelijke rechtenstudenten. Volgens de kritische media, zou de geloofsovertuiging van Barret ervoor zorgen dat ze niet objectief kan oordelen volgens de Amerikaanse wetgeving. 

Barret steunde The Trinity School in South Bend, India. De school staat voor conservatieve christelijke idealen en erkent alleen huwelijken tussen man en vrouw. Volgens de media is de visie van Trinity in strijd met de Amerikaanse wet. Na het legaliseren van homohuwelijken in heel Amerika herschreef de school echter hun visie. "We geloven dat seksuele activiteit buiten het huwelijk (heteroseksueel of homoseksueel) niet in lijn ligt met Gods plan voor seksualiteit onder mensen", luidt de kijk op het huwelijk en seksualiteit door Trinity.

Naast haar verwantschap met de christelijke school hebben journalisten Emma Brown en Jon Swaine ook kritiek op Barret wegens de toespraken die de rechter gaf op een christelijke rechtenconferentie voor studenten. Hierin sprak Barret over 'hoe God de studenten kan gebruiken als rechters, professoren en advocaten, om zo het Evangelie te verkondigen in Amerika.' Hiermee trekt Barret volgens Emma Brown de scheiding tussen kerk en staat in twijfel.

Woordvoerder van het Witte Huis, Judd Deere, reageert op de aantijgingen. "Rechter Barret heeft aangegeven dat het niet terecht zou zijn voor haar, of welke rechter dan ook, om te oordelen op basis van haar persoonlijke overtuigingen. Dit is een van de redenen waarom president Trump juist haar heeft genomineerd voor de vrijgekomen positie."

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

A
Be BLESSED AMY, in JESUS NAME, HE IS WITH YOU, halleluja
W
@Marijn:

Belangrijker is de vraag of Rechters ‘godvrezend’ zijn en over een goed functionerend geweten beschikken.
Hahaha, je mag alles zijn (want we "zijn" inclusief), maar géén christen. En al helemaal geen conservatieve christen.

Afijn, In Amerika is de zelfde ontwikkeling gaande als in Amsterdam (Halsema); oh wat zijn we tolerant. Maar de tolerantie houdt op daar waar links zegt dat de grens is. En die grens is dichte bij dan een christen lief is.
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen