familie mendoza
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

29 september 2020 door Nienke Alblas

Wonderlijke bekering grote drugsbaas New York

Al op jonge leeftijd kwam drugsbaas Herman Mendoza in aanraking met drugs. Na een turbulent leven in de criminaliteit en drugshandel kwam de man uit Queens, New York, tot geloof. Op zijn dieptepunt richtte hij zich tot God. "Heer, als u er echt bent, vul dan mijn leegte. Ik ben leeg, ik ben depressief, ik verlang naar vrede", bad Mendoza tot God. Hij vertelt over zijn bekering aan God Reports.

Diep in de drugswereld
Op dertienjarige leeftijd belandde Mendoza voor het eerst in de gevangenis. Ondanks zijn tijd in het jeugddetentiecentrum, lukte het de jongen toch om zijn middelbare school af te ronden. Hij werd verliefd en trouwde met zijn eerste vrouw met wie hij al snel een kindje verwachtte. Werkloos keek hij vol jaloezie naar zijn broers die met hun drugshandel zo veel geld verdienden dat ze in auto's van 100.000 dollar rondreden. Tijdens de eerste avond dat Mendoza voor zijn broers werkte in het Colombiaanse drugskartel verdiende hij 10.000 dollar. "Ik was geschokt door het gemak waarmee ik geld kon verdienen en onder de indruk van de organisatie. Samen met mijn broers verhandelde ik honderden kilo's cocaïne."

"Ik begon te onderhandelen met God"

Tijdens een klus in Manhatten werden de broers gearresteerd en belandden ze in de gevangenis. "Ik begon te onderhandelen met God en zei tegen Hem: als u mij hier doorheen helpt, zal ik een half jaar geen alcohol drinken."

Na zijn vrijlating belandde Mendoza opnieuw in de drugshandel, zijn broer zat nog steeds in de gevangenis. "Mijn hart zei nee, maar mijn hoofd berekende hoeveel geld ik kon verdienen." De broer van Mendoza kwam tot geloof en vroeg God om zijn broertje bij hem te brengen zodat hij het Evangelie met hem kon delen. Toen Mendoza opnieuw in de gevangenis belandde, zat zijn cel in hetzelfde blok als dat van zijn broer.

Dieptepunt
"Prijs de Heer, prijs God!", riep zijn broer uit bij het weerzien. "We zitten in de gevangenis, broer. Waar heb je het over?", reageerde Mendoza, die zich afvroeg welke taal zijn broer plotseling sprak. De oudere broer deelde het Evangelie met zijn broertje. "Dit was het dieptepunt van mijn leven. Ik had alles geprobeerd, inmiddels had mijn vrouw mij verlaten. Uiteindelijk keerde ik mij tot God en bad ik: 'Heer, als u er echt bent, vul dan mijn leegte. Ik ben leeg, ik ben depressief, ik verlang naar vrede.'" Tijdens een kerkdienst in de gevangenis gaf Mendoza zijn hart aan Jezus.

"Heer, als u er echt bent, vul dan mijn leegte. Ik ben leeg, ik ben depressief, ik verlang naar vrede."

Na zijn vrijlating werd Mendoza een voorganger en startte hij een stichting om jonge mensen op het goede pad te helpen. "Ik wil jonge mensen helpen de christelijke leiders van de toekomst te worden, zodat ze het Koninkrijk van God kunnen vertegenwoordigen", aldus Mendoza.

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen