Nelinda Troost
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 september 2020 door Groot Nieuws Radio

Mozaiek0318 verwelkomt Nelinda Troost als vrouwelijke voorganger

Nelinda Troost is afgelopen zondag ingezegend als voorganger van de snelgroeiende evangelische gemeente Mozaiek0318. "Ik vind het heel bijzonder en ben dankbaar dat Mozaïek mij deze gelegenheid geeft. Dat ze vertrouwen hebben in mij als persoon", vertelt Troost in gesprek met Groot Nieuws Radio.

Zij is de eerste vrouw die binnen Mozaiek leiding gaat geven. "Als vrouw breng je een andere kleur zo’n team binnen. Je denkt anders over dingen, we zitten toch anders in elkaar", zegt ze hierover. Het voorgangersteam van Mozaïek0318 bestaat sinds 1 september uit Kees Kraayenoord, Ido Buwalda, Johan Ravesloot en Nelinda Troost.

Klik hier om het volledige gesprek terug te luisteren

Reacties

P
1 Timoteus 2:12 - "Maar ik sta niet toe, dat een vrouw onderricht geeft of gezag over de man heeft; zij moet zich rustig houden". Dat gold voor toen en ook voor nu. De tijden zijn veranderd, maar Gods Woord niet.
H
Dit is voor het eerst dat een evangelische gemeente in Nederland een vrouwelijke voorganger heeft, klopt dat?
K
Ik heb het idee dat veel mensen het je nooit is opgevallen (of geleerd) dat Paulus onderscheidt maakt in wat Jezus ons heeft geleerd en wat hij op eigen gezag schrijft?

En dat daarmee dus volgens Paulus zelf onderscheid is tussen Gods Woord en Paulus eigen woord?

En hoeveel gelovigen beseffen dat Jezus ons nergens iets heeft verboden als gelovigen? En dat Paulus dus niets kan verbieden, omdat Jezus het heeft verboden? En dat Paulus dus alleen iets kan verbieden wat in gaat tegen wat Jezus ons geboden heeft?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen