The Passion
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 september 2020 door Patrick Goede

EO zou met The Passion gestopt zijn vanwege persoonlijk conflict

In juni van dit jaar verbaasde de EO vriend en vijand door de medewerking aan het populaire televisieprogramma The Passion stop te zetten. Het was tijd voor “iets nieuws” vertelde directeur van de EO Arjan Lock. Nu meldt het ND echter dat er volgens ingewijden een persoonlijke conflict ten grondslag lag aan de verrassende scheiding tussen de EO en het voornaamste paradepaardje van de omroep. 

Lock en directeur Jacco Doornbos van producent Mediawater zouden gebroullieerd met elkaar zijn geraakt. Doornbos liet destijds in een reactie weten: “Wij zijn de EO dankbaar voor de belangrijke rol die de omroep in de afgelopen tien jaar heeft vervuld. Wij zien er naar uit om met andere partners ook in 2021 een impactvolle en actuele Passion te maken.” Ook nu geeft Doornbos volgens het Nederlands Dagblad aan niet in te willen gaan op de relatie tussen hem en de directeur van de EO maar “vooruit te willen kijken”. Lock zelf ontkent het conflict volgens het ND en zegt dat de beweringen niet kloppen. 

The Passion vertelt het verhaal van de veroordeling en kruisiging van Jezus Christus. De hoofdrollen worden vertolkt door bekende Nederlanders en zangers die hedendaagse popnummers ten gehore brengen die aansluiten bij het verhaal. Jaarlijks wordt er een stad uitgekozen die het hele gebeuren mag huisvesten.

De laatste editie van The Passion was de tiende uitvoering van het spektakelstuk tijdens Pasen. Noodgedwongen werd er teruggeblikt op eerdere uitvoeringen vanwege de maatregelen rondom het coronavirus, Johnny de Mol was toen de presentator. Er keken dit jaar 2,8 miljoen mensen naar het christelijke programma en in de best bekeken edities van de afgelopen jaren lag dat aantal met 3,2 miljoen nog hoger.

Reacties

"Er zou...". Gevaarlijke intro...

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen