kinderen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 september 2020 door Redactie

Haagse kerken doen oproep: luid klok voor vluchtelingkinderen

Een bijzondere oproep aan alle kerken in Nederland. Kerken in Den Haag hebben namelijk een oproep gedaan om dinsdag om 9:30 uur de klok te laten luiden. Daarmee willen ze aandacht vragen voor kinderen die vastzitten in vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden. Dat meldt de Protestantse Kerk in Nederland (PKN).

Vanaf half tien ’s ochtends luidt de Haagse Gemeenschap van Kerken 8 minuten en 20 seconden de klokken. Dat is namelijk precies 500 seconden, waarmee men verwijst naar het aantal minderjarige asielzoekers uit vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden die door Nederland opgenomen zouden moeten worden. De kerken roepen alle andere kerken in Nederland op om hetzelfde te doen om daarmee aandacht te vragen voor situatie van kinderen op ondere andere Lesbos.

Het is overigens geen toevallig gekozen tijdstip. Precies op dat moment overhandigen namelijk twaalf organisaties een petitie aan de woordvoerders asiel en migratie van de Tweede Kamer. In de petitie wordt het kabinet opgeroepen om 500 kinderen op te vangen.

Lees hier meer op de website van de PKN.

Reacties

T
Op zich waardeer ik de bewogenheid van deze Haagse kerken. Wel hoop ik dat betreffende kerken ook eens hun klokken laten luiden voor de hulpbehoevenden in Nederland. Ik denk hierbij aan: 1. de daklozen. 2. de klanten van de voedselbank 3. de jaren lang wachtenden op een sociale huurwoning 4. de financieel zwakke bejaarden in een verpleeghuis en 5. de Groningers in het aardbevingsgebied.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen