lange frans
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 september 2020 door Redactie

Lange Frans loopt boos weg tijdens interview Nieuwsuur

Een opvallend moment tijdens een interview van Nieuwsuur met Lange Frans afgelopen vrijdag. Toen de rapper werd gevraagd naar zijn aanwezigheid bij een demonstratie tegen pedofilie, liep hij boos weg. Dit omdat de interviewer stelde dat veel aanwezige demonstranten het gedachtengoed van QAnon aanhangen, waarbij de elite wordt beschuldigd van kindermisbruik.

QAnon werd in de uitzending van Nieuwsuur uigebreid behandeld. De in Amerika ontstane complottheorie stelt dat de elite zich op grote schaal schuldig maakt aan kindermisbruik en een nieuwe wereldorde wil stichten. Ook in Nederland krijgt deze complottheorie steeds meer aanhangers. Veel van hen demonstreerden afgelopen vrijdag op het Museumplein. Ook Lange Frans was daarbij aanwezig. Hij had desgevraagd echter geen zin om dieper op QAnon in te gaan. “Ik denk dat er heel veel mensen zijn die in God geloven en tegen kindermisbruik zijn”, antwoordde de rapper toen hem gevraagd werd of QAnon in Nederland ook relevant is.

De verslaggever bleef echter volhouden en vroeg aan Lange Frans waar QAnon daar dan voor staat. “Dat weet ik niet”, antwoordde hij. “Maar ik denk dat er heel veel mensen zijn die in God geloven en niet van kindermisbruik houden.”

Lange Frans krijgt daarna de vraag wat QAnon voor hem persoonlijk betekent. Daar wil hij echter geen antwoord op geven. Als de verslaggever blijft volhouden, is voor Lange Frans de maat vol. “Daar gaan we het niet over hebben. Ik heb net antwoord gegeven op je vraag. Ik denk dat hier mensen zijn die heel erg van God houden en tegen kindermisbruik zijn. Ik ga weg, ik vind dit helemaal niet leuk.”

Reacties

De NPO is vooringenomen en probeerde Lange Frans te framen.
Is dit een poging van nieuwsuur om bepaalde mensen en/of organisaties in het verdachtenbankje te plaatsen ?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen