psalm-zingende christenen moscow city idaho
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 september 2020 door Nienke Alblas

Amerikaanse politie arresteert drie psalm-zingende christenen tijdens buitendienst

Psalmen zingen in coronatijd blijkt niet zonder risico. Drie christenen werden door de politie in het Amerikaanse Moscow City, Idaho, gearresteerd tijdens een buitendienst. Op het evenement waren ongeveer 150 tot 200 christenen aanwezig die volgens de Christian Post op gepast afstand liederen zongen. De gearresteerde christenen droegen geen maskers en hielden geen afstand van elkaar, ondanks waarschuwingen van de politie.

"Gisteren organiseerde Christ Church een spontane bijeenkomst om psalmen te zingen voor het gemeentehuis. Om kwart voor vijf zouden we drie psalmen en gezangen zingen, om vervolgens de plaats te verlaten. De liederen waren Psalm 20, 124 en Amazing Grace. Toen we aankwamen, stond de politie ons op te wachten. Zij gaven de instructies afstand te houden, of maskers te dragen", schrijft organisator Douglas Wilson op zijn facebook.

Wilson lichtte alle zangers in en na een kort gebed begon de groep te zingen. Niet alle zangers hielden zich echter aan de doorgegeven instructies. Tijdens het kwartier dat de christenen God eerden op het plein, werden minstens drie van de gelovigen gearresteerd.

Lees het volledige artikel

Reacties

Ik hoop dat niemand nu rept over "geloofsvervolging" e.d.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen