Stieneke van der Graaf
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 september 2020 door Redactie

ChristenUnie bezorgd over toename meldingen kindermishandeling en seksueel geweld

De ChristenUnie maakt zich zorgen over de forse stijging van het aantal meldingen van slachtoffers van kindermishandeling en seksueel geweld. In de afgelopen coronaperiode verdubbelde het aantal hulpvragen over kindermishandeling en seksuele uitbuiting, blijkt uit onderzoek van Fier. De ChristenUnie roept het kabinet dan ook op om deze slachtoffers niet uit het oog te verliezen.

ChristenUnie-Kamerlid Stieneke van der Graaf (foto): “Voor de zomer ontvingen we de berichten dat het aantal meldingen van huiselijk geweld in de coronaperiode niet toe is genomen bij de traditionele instanties. Nu worden we geconfronteerd met deze cijfers. Met name het aantal kinderen dat zich in een acute onveilige situatie bevond, lijkt te zijn toegenomen, en dat is heel zorgelijk. Niet voor iedereen is ‘blijf thuis’ een veilig advies. Het is cruciaal dat in de corona aanpak aandacht is voor kinderen in deze kwetsbare situaties.”

Door middel van schriftelijke vragen roept Van der Graaf het kabinet op om in actie te komen. Zo vraagt ze het kabinet om lessen te trekken uit de afgelopen periode om zo de hulpverlening te verbeteren en de meldingsbereidheid onder slachtoffers van geweld te verbeteren. Ook wil ze weten wat het kabinet doet om bij een tweede golf deze groep niet uit het oog te verliezen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen