klaslokaal
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 september 2020 door Nienke Alblas

Brits schoolhoofd ontkent dat christelijke docent is ontslagen vanwege haar geloof

Het schoolhoofd van de Farmor's School in het Britse Fairfor ontkent dat hij de christelijke leerkracht Kristi Higgs (44) heeft ontslagen wegens haar christelijk geloof. Higgs klaagt de school aan omdat het ontslag volgens de christen een schending is van haar recht op geloofsvrijheid en vrijheid van meningsuiting. "Ik wist niet van haar geloofsovertuiging af", reageert schoolhoofd Matthew Evans op Christian Today.

"We hebben mevrouw Higgs niet ontslagen wegens haar geloof. Dit wil ik duidelijk maken, omdat ik wil voorkomen dat de reputatie van de school lijdt onder de aanklacht", reageert Evans.

Higgs klaagt haar voormalig werkgever aan wegens discriminatie op basis van haar geloof. De voormalig pastoraal assistente werd ontslagen nadat een anonieme klacht was ingediend over een Facebookbericht van haar tegen het gebruik van twee LHBTI-boeken op de basisschool van haar zoon. Deze week zullen er twee hoorzittingen plaatsvinden.

"Ik denk dat het goed is om naar de aantijgingen van mevrouw Higgs te kijken en te onderzoeken waarom ze bepaalde standpunten inneemt", aldus Evans over de Facebook-berichten. "Ik denk dat het wijs is om te reflecteren op haar geplaatste berichten."

De christelijke leerkracht houdt vast aan haar visie op het huwelijk. "Ik ben me ervan bewust dat homoseksualiteit legaal is in het Verenigd Koninkrijk, maar ik geloof dat dit in contrast staat met de wet van God. In Gods koninkrijk worden alleen huwelijken tussen een man en een vrouw erkend", aldus Higgs. Daarnaast is de leerkracht het niet eens met de manier waarop er over geslachten wordt onderwezen. "Gods wet stelt dat je je geslacht niet kan wijzigen. De Britse wet stelt dat dit wel kan." Hierbij benadrukt de christen dat ze mensen uit de LHBTI-gemeenschap niet hekelt, maar hun levensstijl niet accepteert.

Foto: Christian Legal Centre

Lees het volledige artikel

Reacties

Het lijkt er sterk op dat het om een soort "Halsema-versus-Hillsong-effect" gaat. De onvrede over ons mens zijn, zoals we zijn gemaakt, ligt ten grondslag aan dit fenomeen. "Wij" bepalen wat we zijn. "We" nemen geen genoegen met de gekregen realiteit van ons lichaam én aanvaarden niet dat anderen dit wel accepteren. Het onbehagen dat de mens (niet de rest van de schepping), heeft met zijn bestaan, uit zich dus ook in de keuzevrijheid van sekse en geaardheid. Een andere visie hierop wordt niet geaccepteerd.
K
Christian Today zou er goed aan doen eens door te vragen naar mogelijke andere redenen van het ontslag, in plaats van stemming te maken. Bij beide partijen.
S
De school zegt niet waarom ze haar hebben ontslagen, misschien mag dat niet vanwege privacy-wetgeving maar misschien kan de school het toelichten na akkoord van de ontslagene.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen