indonesie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 september 2020 door Redactie

Predikant doodgeschoten in Indonesië

In het Indonesische Papoea is een protestantse predikant en Bijbelvertaler afgelopen weekeinde doodgeschoten. Autoriteiten zegen dat een criminele bende de daders zijn, maar kerkleden van de voorganger zoeken de schuld bij het Indonesische leger. Dat melden verschillende internationale media. 

Jeremiah Zanambani was zaterdag vlakbij zijn huis in het district Intan jaya bezig met het voeren van zijn varkens toen hij uit het niets werd aangevallen en doodgeschoten. Een woordvoerder van het leger stelt dat een gewapende criminele bende verdacht wordt van het misdrijf. Volgens hem teisteren zij al langer het gebied.

Opvallend is dat de criminele bende waar de woordvoerder over spreekt juist stelt dat de regering verantwoordelijk is voor de moord op Zanambani. Ze krijgen daarbij bijval van mensen op social media en leden van de kerk van de protestantse voorganger. De kerk zelf, De Indonesian Gospel Tabernacle Church, zegt ook dat de verklaring van de overheid niet klopt en dat hun voorganger is doodgeschoten door militairen van het Indonesische leger. De woordvoerder van het leger stelt dat de waarheid opzettelijk wordt verdraaid om de overheid in een kwaad daglicht te stellen.

Zambani is al tijdenlang voorganger van de kerk. Daarnaast hield hij zich intensief bezig met het vertalen van de Bijbel in het Moni-dialect.

De schietpartij is overigens geen incident. Het is op dit moment erg onrustig in de regio en er zijn grote spanningen tussen veiligheidstroepen en groepen die meer vrijheid en zelfs onafhankelijkheid eisen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen