netanyahu
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 september 2020 door Redactie

Israël gaat vanaf vrijdag in complete lockdown wegens corona

Ook in Israël blijven de besmettingen met het coronavirus op dit moment hard stijgen. Het heeft ervoor gezorgd dat de regering een ingrijpende beslissing heeft genomen. Premier Benjamin Netanyahu maakte woensdagavond tijdens een persconferentie bekend dat zijn land twee weken in volledige lockdown gaat.

De afgelopen weken werden de maatregelen al steeds verder aangescherpt in Israël. Dat bleek echter niet voldoende te zijn. Er was sprake van een recordaantal besmettingen met het coronavirus. Daarop hebben de autoriteiten besloten om het land in een volledige lockdown te zetten voor twee weken. De lockdown zal vrijdag ingaan. Hoewel het recordaantal nieuwe besmettingen ook komt doordat er meer getest wordt, is 11,7 procent van de testen positief. Dat is een zeer hoog aantal.

Er werden vorige week al heel veel nieuwe maatregelen genomen waardoor scholen en horeca gesloten werden. Religieuze gebouwen mochten wel openblijven. Het leidde bizarre taferelen waarbij horecagelegenheden zichzelf uitriepen tot gebedsgebouw zodat ze open konden blijven. Ook dat is vanaf vrijdag helaas niet meer aan de orde, nu er een totale lockdown wordt ingezet.


Corona
- Dit waren de bijdrages van de christelijke partijen aan het coronadebat
- Hillsong-oprichter roept christenen op tot verzet tegen coronamaatregelen
- Geen aanwezigen bij kerstvieringen Vaticaan
- Wederom journalisten bij kerken: "Verrekijker nodig om iedereen te kunnen zien"
- Johan Derksen: "Waarom wel 600 man in de kerk en geen 10.000 man in De Kuip?"
Meer over Corona »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen