jim caviezel jezus passion of the christ
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 september 2020 door Nienke Alblas

Vervolg The Passion of the Christ komt uit in 2021: "Grootste film ooit"

Jim Caviezel, ook wel bekend als Jezus in The Passion of the Christ (2004), spreekt in een podcast over een vervolg op de film. The Passion of the Christ laat het Paasverhaal zien, eindigend met de opstanding van Jezus. Het vervolg 'Resurrection' zal waarschijnlijk in 2021 in de bioscopen te zien zijn. "Het zal de grootste film ooit worden", vertelt Caviezel op de Christian Post.

Helaas kan Caviezel niet veel vertellen over de inhoud van de film. "Ik heb pas de derde versie opgestuurd gekregen van Mel Gibson. De film komt eraan." Filmmakers zijn al jaren bezig met de productie, zo groots is de film aangepakt.

Filmregisseur Mel Gibson vertelde eerder toen hij te gast was bij The Late Show over de film dat de verwachtingen hoog zijn. "Het is niet slechts een chronologische vertelling van wat we kunnen lezen, dat zou saai kunnen zijn. Het geeft een beeld bij de dingen die eromheen zijn gebeurd."

Christenen reageren wisselend op de film. Zo luidt een van de reacties: "Dit kan heel goed worden, of heel slecht. De Bijbel vertelt ons niet veel over wat Jezus deed in de drie dagen dat Hij dood was. Alles wat er ingevuld wordt in de film is het resultaat van speculatie en fantasie. Als Gibson hierin te ver gaat en het een te groot deel van de film in beslag neemt, dan zou het kunnen afleiden van waar het verhaal werkelijk om draait: de opstanding zelf."

Lees het volledige artikel

Reacties

Ja, Ludo (9:47), de eerste film was inderdaad erg bloederig. Ik heb gehuiverd.

Het is een filmmaker dan ook onmogelijk om ons in een film de diepste dimensie van Christus’ lijden aan het kruis te tonen: dat Hij, de eeuwige Zoon, in de hel van de Godverlatenheid kwam te hangen, opdat wij – Halleluja! – door God aangenomen en nooit meer door Hem verlaten zouden worden. Maar de film opende wel met een aanhaling uit Jesaja 53 over de lijdende Knecht des Heren. Ja, de film was veel te bloederig, en toch... heeft die film mij toen ontroerd.



@Ludo, @Kosse.

Ja, Jezus bloedde. Veel. Voor ons. Daar mogen we nederig van worden en Hem eeuwig dankbaar voor zijn. Toch?

@Jan,



Ja, amen, broeder, dat ben ik, dankbaar voor het kostbare bloed, dat uit Jezus’ wonden vloeide, toen Hij Zijn leven voor ons gaf aan het kruis van Golgotha.

Dankbaar voor alles wat wij in en door Jezus’ bloed ontvangen: de vergeving voor al onze zonden, onze rechtvaardiging, onze aanneming tot Gods kinderen en het leven met Hem tot in eeuwigheid. (Maar de film was echt te bloederig.)

Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen