trump
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 september 2020 door Redactie

Conservatief katholieke rechter hoog op verlanglijstje Trump voor Hooggerechtshof

Nadat de progressieve hoge rechter Ruth Bader Ginsburg afgelopen vrijdag is overleden, wil president Donald Trump nog voor de verkiezingen een nieuwe hoge rechter aanstellen. Amy Coney Barret is daarbij de gedroomde kandidaat. Ze is een conservatieve katholiek.

Trump wil nog voor het einde van deze week een nieuwe kandidaat-rechter voordragen. Volgens verschillende Amerikaanse bronnen denkt hij daarbij aan Amy Coney Barrett. Trump zelf zei al eerder dat er nog vijf potentiële kandidaten op zijn lijstje stonden. Hij wil koste wat het kost een rechter benoemen voordat de verkiezingen plaatsvinden. Want, zo stelde hij eerder tijdens een verkiezingsrally: “Joe Bidden zou het Hof volplaatsen met radicaal-linkse rechters.”

Barrett is moeder van zeven kinderen en staat bekend als een conservatief katholiek. Uit een eerdere uitspraak van haar als rechter blijkt dat ze pro-life is. Ze ondertekende in het verleden bovendien een brief waarin werd gesteld dat “de waarde van het menselijk leven duurt van de conceptie tot de natuurlijke dood”. Op dit moment is ze federaal rechter in Chicago. Daarvoor werd ze in 2017 voorgedragen door Trump.

Reacties

Lijkt me logisch, had men vanuit democratische hoek anders ook gedaan, dus waarom al die roering.
Verbazingwekkend dat het blijkbaar niet meer gaat over kunde en ervaring, maar om achtergrond, overtuiging en positionering. Vrouwe Justitia is dus blijkbaar niet blind over de grote plas...

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen