christen india
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 september 2020 door Nienke Alblas

Politie India arresteert christen in plaats van hindoe-extremisten: "We mogen thuis zelfs niet bidden"

Een aanbiddingsdienst in de huiskamer in India werd onaangenaam onderbroken door geschreeuw van hindoe-extremisten. De zoon van de voorganger, Pawan Kumar (19), liep naar buiten om om stilte te vragen. Nadat ook het hoofd van het dorp niets deed aan de situatie haalde voorganger Sugriv Kumar de politie erbij. "We hadden geen andere optie. Dit konden we niet tolereren", vertelt Sugriv aan Faithwire.

Twee politieagenten kwamen naar het huis van de familie Kumar, waar de dienst werd gehouden, om te vragen waar de hindoes woonden. "We dachten dat ze voor onze veiligheid op zouden komen en lieten onze zoon met hen meelopen", aldus de voorganger. In plaats van de belagers te arresteren, nam de politie Pawan Kumar mee naar het politiebureau. Zij beschuldigden hem van het 'lastigvallen van vrouwen' binnen het dorp.

In deze onrechtvaardige situatie vindt de voorganger steun aan het geloof. "Ik heb mijn zoon in de handen van de Heer gelegd toen ik het politiebureau verliet. God gaf mij de kracht om mij op het ergste voor te bereiden", vertelt Sugriv Kumar. Uiteindelijk werd de zoon van Kumar vrijgelaten onder de voorwaarde dat de familie geen aanbiddingsdiensten meer zou organiseren. Ze mogen niet meer bidden met anderen of het evangelie van Jezus verkondigen. "We hebben niet eens meer de vrijheid om thuis te bidden", vertelt de voorganger.

Christenvervolging in India heeft invloed op het dagelijks leven van de gelovigen. Wegens de wetgeving in het land is het verboden om anderen te bekeren. Daarnaast zijn er hindoe-extremisten die stellen dat India een hindoeïstisch land moet zijn. Zij tolereren geen andersgelovigen. Wegens corruptie krijgen christenen geen steun van de politie, maar worden zij vaak juist gearresteerd wanneer zij aangifte doen, zoals ook het geval bij de familie Kumar. India staat op plek 10 op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors.

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen