jim caviezel jezus passion of the christ
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 september 2020 door Nienke Alblas

Acteur uit Passion of the Christ roept westerse christenen op over vrijheid te waken

Volgens acteur Jim Caviezel moeten Amerikaanse christenen zich bewust zijn van 'vervolging op basis van hun geloof'. Caviezel speelde Jezus in The Passion of the Christ (2004) vraagt zich via CBN News af hoe het kan dat gelovigen niets doen tegen 'vervolging'. "Ze zeggen helemaal niets", aldus Caviezel. In het interview daagt Caviezel christelijke leiders uit om hun mond open te trekken richting hun belagers en de regering. "Ze geven zich gewoon over", aldus Caviezel.

De acteur vergelijkt de verhouding tussen christenen en hun belagers, met hoe Jezus omging met de aantijgingen door Pontius Pilatus en de Farizeeërs. Hij stelt dat christenen naar het gezag moeten luisteren van hun meerderen, maar moeten begrijpen wie dit precies zijn.

"Het is een schande als je niet het verschil weet tussen het gezag van een priester, bisschop of politicus. Dit is heel triest", aldus Caviezel. "Dit is lauwheid. Christus moet een bijzondere plek in hun leven bekleden en dat weten ze dondersgoed."

De 'Jezus-acteur' wijst christenen erop dat hun vrijheid niet kan worden afgenomen als zij het niet zelf opgeven. "Het zullen geen communisten of nazi's zijn die je vrijheid afnemen. Jullie geven zelf je vrijheid op."

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen