Tim Keller
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 september 2020 door Patrick Goede

Tim Keller vindt niet dat christenen op een bepaalde partij moeten stemmen: "Christenen mogen niet bijdragen aan demonisering"

Voorganger en schrijver Tim Keller is er klaar mee. Hij vindt dat de polarisering in Amerika de spuigaten uitloopt en dat je een christen niet kan dwingen om op een bepaalde partij te stemmen. "Op dit moment breekt onze zeer sociale identiteit onder andere door toenemende, wederzijdse demoniseringen AAN BEIDE KANTEN. Christenen mogen hier op geen enkele manier aan bijdragen", aldus Keller.

In een reeks tweets uit de voorganger zijn frustratie en geeft hij zijn visie op de verdeeldheid die is ontstaan tussen veel Amerikanen. "De Bijbel spreekt mijn geweten aan om voor de armen te zorgen, maar de Bijbel vertelt me niet wat de beste praktische manier is om dat te doen", twitterde hij bijvoorbeeld. "Elke strategie (hoge belastingen en overheidsdiensten versus lage belastingen en particuliere liefdadigheid) kan goed en wijs zijn."

Abortus
Veel van de standpunten die de politieke partijen innemen zijn dus niet direct uit de Bijbel af te leiden volgens Keller. Dat standpunt wordt hem niet door iedereen in dank afgenomen. Zo tweet ene Charles Yarbrough: "Hé Tim ... Geen enkele christen mag stemmen op iemand die pleit voor de moord op baby's in de baarmoeder, en in sommige gevallen, zoals bij de gouverneur van Virginia, zelfs nadat ze zijn geboren. Dit is een onbeschrijfelijk kwaad ... punt."

"Iedereen, ook de politieke leiders, ongeacht de partij, moeten zeggen dat abortus slecht is", zei Albritton. “De regering mag geen abortus financieren. De politieke realiteit is nu dat één partij weigert een van beide te doen", zegt weer een ander.

Van zijn kant reageerde Keller op een deel van de kritiek, in de overtuiging dat veel van de mensen die reageerden zijn opmerkingen verkeerd hadden geïnterpreteerd door te zeggen dat hij legale abortus steunde. "De Bijbel vertelt me dat abortus een zonde is en een groot kwaad, maar het vertelt me niet wat de beste manier is om abortus in dit land te verminderen of te beëindigen, noch welk beleid het meest effectief is", twitterde Keller.

Abortus lager onder democraten
Kedron Bardwell, professor en voorzitter van de afdeling Politieke Wetenschappen aan het Simpson College, stemde toe en beweerde dat democratische presidenten beter waren in het terugdringen van abortus.

"Het idee dat het verminderen van abortus iets is dat gebeurt onder leiding van de GOP (of zelfs pro-life), is een mythe", twitterde Bardwell.

“Het abortuscijfer is lager onder DEM-presidenten en de recorddaling was onder Clinton in de jaren negentig. Als je echt minder abortussen wilt, hangt het af van de cultuur/anticonceptie en economie."

Reacties

W
I donot agree with mr Keller at all, If all the Christians in particular in the USA would not vote than that would be disastrous to say the least!
Keller heeft gelijk. Politieke keuzes zijn een afgod geworden.
W
Huh ... Als je niet bijdragen aan demonisering zul je juist niet moeten stemmen op hen die zich daar systematisch schuldig aan maken, en dat zijn voornamelijk de 'Democrats'.
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen