LHTBQ
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 september 2020 door Patrick Goede

Onderwijsassistent die ontslagen werd vanwege protest tegen LHTBQ-invloeden klaagt school aan

Een christelijke onderwijsassistent, die vorig jaar ontslagen werd omdat zij zich uitsprak tegen de pro-LHTBQ-invloeden in de opvoeding van haar zoon, klaagt haar voormalig werkgever in Engeland aan voor ongeveer €50.000. "Er werd mij vertelt dat mijn ontslag niets met mijn christelijk geloof te maken had - maar het had daar alles mee te maken", zegt de 44-jarige Kristie Higgs volgens de Christian Post.

De voormalig pastoraal assistente werd ontslagen nadat een anonieme klacht was ingediend over een Facebookbericht van haar tegen het gebruik van twee LGBT-boeken op de basisschool van haar zoon. Higgs had ook vrienden op Facebook aangespoord om een petitie te ondertekenen waarin ze zich verzette tegen een nieuw beleid van verplichte seksuele voorlichting op basisscholen. 

Higgs werd ontslagen na een disciplinaire hoorzitting waarin haar naar verluidt werd verteld "uw religie erbuiten te houden". Volgens haar juridische team werd Higgs door de schoolleiders formeel beschuldigd van "illegale discriminatie", "ernstig ongepast gebruik van sociale media" en "online opmerkingen die de school in diskrediet zouden kunnen brengen en de reputatie van de school zouden kunnen schaden".

Gesteund door het Christian Legal Centre, diende Higgs een klacht in bij het Bristol Employment Tribunal, waarin ze beweerde dat haar voormalige werkgever haar had gediscrimineerd en lastiggevallen op "gronden van haar christelijke overtuiging". Deze week zullen er twee hoorzittingen plaatsvinden.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen