Trump
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

25 september 2020 door Oscar Amaechina

Waarom christenen over de hele wereld moeten bidden voor president Trump

"Waarom dood je christenen?", vroeg president Trump aan Muhammadu Buhari, de president van Nigeria. Het zette Oscar Amaechina, zelf Nigeriaan, aan het denken. Hij vertelt in een column van de Christian Post waarom de machtigste man van Amerika volgens hem het gebed van christenen verdient.

Ik bid sinds 2017 voor president Donald Trump, maar ik weet niet waarom ik de gebedslast voel voor deze man met wie ik geen relatie heb.

Ik ben er gewoon van overtuigd dat hij een instrument in de handen van God is en geestelijke steun en voorbede verdient om de goddelijke opdracht te vervullen die hem in handen is gegeven. 

Mijn overtuiging werd bevestigd toen de Nigeriaanse president Muhammadu Buhari op 8 september 2020 een verrassende bekentenis aflegde. Hij vertelde hoe president Donald Trump hem in een privéchat aansprak toen hij het Witte Huis bezocht.

President Buhari zei: "Ik geloof dat ik ongeveer de enige Afrikaan was van de minst ontwikkelde landen die Trump had uitgenodigd en toen ik in zijn kantoor was, alleen ikzelf en hijzelf, keek hij me aan en zei: 'Waarom dood je christenen?'

Er is een man voor nodig die gelooft in de heiligheid van het leven en liefde voor de mensheid om zo'n delicate en gevoelige vraag te stellen. Ik zou het niet willen hebben over het antwoord dat mijn president aan president Trump gaf, maar ik moet bekennen dat ik geraakt werd door deze vraag die aangaf dat iemand geeft om het welzijn van de Nigeriaanse christenen.

Met andere woorden, president Trump hield onze president verantwoordelijk voor wat er met christenen in Nigeria gebeurt. Deze bijzondere daad heeft president Trump nog meer geliefd gemaakt bij mij en ik doe hierbij een oproep aan alle christenen, ongeacht hun kerkgenootschappen: Laat iedereen die de naam van de Heer Jezus heeft aangeroepen, beginnen te bidden voor Donald Trump, want zijn behoud zal ons onvermijdelijk beschermen tegen kwaad en gevaar.

In juni hielp de Executive Order on Advancing International Religious Freedom van president Trump ervoor te zorgen dat religieuze minderheidsgroeperingen in elke gemeenschap van de wereld beschermd en vrij zijn om hun God te dienen. Prioriteit geven aan internationale religieuze vrijheid in het buitenlandse beleid van de VS en in buitenlandse hulp is prijzenswaardig.

Ik zou niet willen doen alsof ik niet op de hoogte ben van de kritiek op president Trump. Hij heeft controversiële uitspraken gedaan, maar zijn zaak is als de Bijbelse David: "Zelf ben ik altijd op vrede uit, maar als ik daarover spreek, worden zij opstandig en willen zij vechten." (Psalm 120: ) Ik ben er sterk van overtuigd dat de geest van president Trump niet altijd in verband staat met zijn gesproken woorden. Mike Pence, die zijn vice-president is, begreep dit toen hij verklaarde dat hij "het hart van de president kent".

Laten we Amerika weer groot maken door onze voorbede, want in de grootsheid van Amerika ligt onze vrijheid en realisatie van het doel van God met ons leven. We hebben een man nodig die onze leiders herhaaldelijk zal vragen: 'Waarom dood je christenen? Waarom dood je moslims? Waarom dood je heidenen? Waarom dood je atheïsten? Waarom dood je hindoes? Waarom vermoord je boeddhisten?' We hebben een sterke man nodig om nee te zeggen tegen religieuze onderdrukking in welk deel van de wereld dan ook.

Reacties

P
Bidden voor de overheid en bewindslieden is een taak van ons allen. Dat Trump een instrument is in Gods hand ben ik van overtuigd maar dat wil niets zeggen over zijn christelijke waardigheid in zijn macht positie. Eerlijk gezegd schaam ik me als christen hoe hij misbruik maakt van zijn macht om tegenstanders te beschimpen op een onchristelijke manier, en daarbij is gebed nodig en niet allen voor Trump maar aan een ieder die macht nastreeft om tot inkeer te komen.
W
Wij zijn natuurlijk in een uitstekende positie om Trump te veroordelen.Jacobus 4:11 Spreek geen kwaad van elkaar, broeders en zusters. Wie kwaadspreekt van een ander of een ander veroordeelt, spreekt kwaad van de wet en veroordeelt de wet. En als u de wet veroordeelt, handelt u niet naar de wet, maar treedt u op als rechter.
J
Mijn visie is dat wij elke dag mogen bidden voor onze regeringsleiders zoals Trump/ons kabinet voor inzicht, onderscheidend vermogen en wijsheid om besluiten te kunnen nemen over vraagstukken die de wereld/ons land raken en

dat wij ons laten inspireren door Gods Geest,Jan langeraar, 3-10-2020
Toon meer reacties (7)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen