transgender Jezus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 september 2020 door Nienke Alblas

Afbeelding van Jezus als transgender zorgt voor ophef binnen IJslandse kerk

In een poster voor de zondagsschool beeldt de Nationale Kerk van IJsland Jezus op een wel heel bijzondere manier af. Daarop is Jezus te zien als transgender met borsten, make-up en een baard. Na veel commentaar verwijderde de kerk de afbeelding van hun social media volgens de Christian Post. "De essentie van de boodschap is dat het oké is om anders te zijn. Dus is het ook oké als Jezus borsten en een baard heeft", reageert woordvoerder Pétur Georg Markan.

De Evangelische Lutheraanse Kerk van IJsland is de officiële nationale kerk van het land.  "De kerk zou zich moeten schamen voor het vernederen van Jezus op deze manier", luidt een van de reacties. "Er is een reden waarom ik de Nationale Kerk heb verlaten voor een andere gemeente", schrijft iemand anders.

De kerk heeft de afbeelding verwijderd en biedt haar excuses aan. "We betuigen onze spijt voor de pijn die de afbeelding van Jezus in de advertentie voor de zondagsschool heeft aangericht. Het doel was diversiteit te benadrukken, niet het kwetsen of shockeren van mensen", reageert de kerk.

"Het is voor ons net zo belangrijk diversiteit onder de aandacht te brengen als dat het is om andere christenen te respecteren", aldus de Markan. "We proberen de maatschappij te omarmen zoals zij is."

Lees het volledige artikel

Reacties

Als christenen moeten we niet de maatschappij omarmen zoals die is, ook al moeten we de realiteit onder ogen zien en onze medemensen liefhebben, maar moeten en mogen we Gods Woord omarmen, want DAT geeft aan hoe God de maatschappij bedoeld heeft, tot geluk van alle mensen.
De ontheiliging, de afbraak, de godslastering gaat razend snel én komt - ook hier weer- uit de kerk zelf.

Waar gaat dit maar toe.......

J
Er zullen spotters komen, en gespot wordt er, zelfs binnen de kerken.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen