bret lynn cbn
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

21 september 2020 door Nienke Alblas

Slachtoffer steekpartij vergeeft misdadiger: "Christus heeft mij voor nog meer vergeven"

"Zeven jaar geleden werd ik neergestoken", vertelt Bret Lynn aan CBN News over vergeving. Lynn getuigt op indrukwekkende wijze van wat er gebeurd is en wat dit met hem deed. Hij vergaf de persoon die hem neerstak. "Als ik hem niet kon vergeven, zou dit ten koste gaan van mijn getuigenis als christen", aldus Lynn.

Op een doordeweekse avond zag Bret Lynn een verdachte man bij zijn winkel rondhangen. Hij bracht snel zijn kinderen naar binnen en liep daarna naar de man om hem weg te sturen. "Ik dacht dat hij mij ging slaan, maar toen bleek de man een mes te hebben." Lynn had niet door dat hij was gestoken, tot hij zijn ingewanden naar buiten voelde komen. Met spoed werd Lynn naar het ziekenhuis gebracht, waar hij meerdere complicaties bleek te hebben.

"Mijn hart ging naar hem uit"

Toen hij lichamelijk hersteld was, merkte Bret dat de Heilige Geest hem vroeg om het 'conflict op te lossen'. De aanvaller bleek op dezelfde middelbare school te hebben gezeten en had tot voor kort een normaal leven. Toen het bedrijf waar de man werkte failliet ging, verloor hij alles en kwam hij op straat te staan. "Mijn hart ging naar hem uit", aldus Lynn.

Tijdens de rechtszaak kwam het slachtoffer zijn aanvaller onder ogen. "Ik vertelde de rechter dat ik de man vergaf, omdat Christus mij voor nog meer heeft vergeven. Niemand is rechtvaardig, niemand is perfect, niemand is heilig. Maar God is Heilig. Hij is onveranderlijk. Hij is heilig, rechtvaardig en perfect. God ziet de zonde, mijn schuld is zoveel groter."

Het vergeven van zijn aanvaller was lastig, maar volgens Lynn is dat wat hem als christen te doen stond. "Als christenen hebben we vergeving ontvangen voor alles wat we hebben gedaan. Hoe kunnen we anderen dan onthouden van vergeving?", stelt het slachtoffer.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen