North Valley Baptist Church in Santa Clara, California
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 september 2020 door Nienke Alblas

Amerikaanse voorganger stopt met kerkdiensten in gebouw wegens oplopende coronaboete

De voorganger van een kerk in Californië heeft na een oplopende coronaboete toch besloten zijn diensten naar buiten te verplaatsen. Wegens het houden van kerkdiensten binnen in het kerkgebouw van North Valley Baptist Church moest de gemeente van voorganger Jack Trieber een boete betalen van wel 112.000 dollar. De Christian Post schrijft over het geschil tussen de gemeente en de lokale overheid.

Het is nooit de bedoeling van de voorganger geweest om de gezondheid van zijn gemeenteleden in gevaar te brengen, zo vertelt hij. "Ik ben verantwoordelijk voor de geestelijke gezondheid van de mensen in deze omgeving", aldus Trieber. "Ik doe dat al 45 jaar. Ondanks dat gezondheid van uiterst belang is, staat geestelijke gezondheid hierboven. We moeten terugkeren naar het hart van aanbidding. Ik heb de plicht God te aanbidden."

Voor elke keer dat de kerk samenkwam gold een boete van 5.000 dollar, met hierbij extra boetes voor zingen en het negeren van de voorgeschreven afstand tussen huishoudens. Deze boete liep uiteindelijk op tot 112.000 dollar. De achterban van Trieber steunt de voorganger door duizenden e-mails te sturen naar de lokale overheid. Toen zowel het bedrag als de reactie van de kerkgangers richting de overheid begon op te lopen, nam Trieber samen met de kerkenraad en God het besluit de diensten naar buiten te verplaatsen. "Ik wens de overheid geen enkel kwaad toe. Het was een juiste beslissing om de dienst naar buiten te verplaatsen", geeft Trieber aan. 

Ondanks dat Trieber zijn diensten nu toch naar buiten heeft verplaatst, geven de lokale autoriteiten aan geen genade te tonen. De boete wordt niet kwijtgescholden, de geplande rechtszaak is echter wel afgezegd. De voorganger dankt God voor dit wonder. "Voor mij is dit een overwinning."

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen