MacArthur
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 september 2020 door Geerten van Breugel

Amerikaanse voorganger gewaarschuwd voor celstraf bij door laten gaan kerkdiensten

De voorganger van Grace Community Church, John MacArthur, claimt dat hij zes maanden in de gevangenis dreigt te belanden als hij doorgaat met het houden van kerkdiensten in een kerkgebouw. Toch is MacArthur daar niet van onder de indruk en zegt gerust een "gevangenisbediening" te starten als hij achter de tralies terechtkomt.

In een interview met Fox News-anchor Laura Ingraham vertelt de voorganger, die al maanden met de Californische staat in de clinch ligt, dat hij een brief van de staat kreeg waarin er gedreigd werd met zes maanden gevangenisstraf. MacArthur zegt "God meer te moeten gehoorzamen dan de mensen" en verwijst bovendien naar de gevangenschap van de Bijbelse apostel Paulus, die hij als "held" ziet. "Als hij naar een plaats toeging, vroeg hij niet hoe het hotel, maar hoe de gevangenis eruitzag. Hij wist dat hij daar zijn tijd zou doorbrengen. Ik vind het niet erg wat 'apostolisch' te zijn, als ze mij opsluiten, sta ik open voor een gevangenisbediening. De mogelijkheid op die bediening heb ik nog niet gekregen."

Afgelopen zondag hield de Grace Community Church in Sun Valley, Californië, binnendiensten, ondanks het verbod dat er door de rechter uitgesproken was. MacArthur in de dienst: "Onze gemeente is het niet eens met de regels die opgelegd zijn aan kerken." Ook zegt hij dat op die manier de hele kerk "gesloten" zou zijn en dat de restricties daarom "onmogelijk" op te volgen zijn." De voorganger leidt als sinds juli diensten, omdat hij het verbod op binnenkerkdiensten "onconstitutioneel" vindt.

Reacties

L
MacArthur heeft gelijk: vrijheid van godsdienst is in de Amerikaanse grondwet gegarandeerd. Het houden van diensten is daar integraal onderdeel van. Merkwaardig overigens hoe de 'actievoerders' van BLM en Antifa geen strobreed in de weg wordt gelegd, maar kerkdiensten worden verboden.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen