Gregory Boyle
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

22 september 2020 door Dirk van Genderen | Breaking Christian News

Gregory Boyle zet zich al jarenlang in voor gewelddadige bendes: "Liefde faalt nooit"

Gregory Boyle zet zich al 32 jaar in voor leden van gewelddadige bendes, die het bendeleven achter zich willen laten en hopen op een tweede kans in hun leven. Hij wil hen helpen en hun die tweede kans bieden.

In 1988 startte ‘Vader Boyle’, zoals hij door de (ex-)bendeleden wordt genoemd, het initiatief Homeboy Industries. Het begon met de missie om voormalige bendeleden te ondersteunen bij hun beslissing om hun leven te verbeteren. Maar vandaag is Homeboy Industries het grootste interventie-, rehabilitatie- en reïntegreringsprogramma voor bendes ter wereld.

Vader Greg’s passie voor de bendeleden begon in 1986 toen hij predikant werd van de Dolores Mission Church. Het was toevallig de armste kerk in het oostelijke deel van Los Angeles. Bovendien hadden ze er de hoogste bendeactiviteit. Toen bewoners en ambtenaren hen zagen als criminelen en onruststokers, werd Greg geraakt door hun situatie, kwam er liefde en bewogenheid voor hen in zijn hart en besefte hij dat ook voor hen veel mogelijk zou zijn.

"We gingen met hen aan de slag", vertelt hij, "met mensen met wie niemand wilde werken. We staan naast hen. Liefde faalt nooit, vindt altijd een weg."

De organisatie biedt een verscheidenheid aan vaardigheden en onderwijsprogramma’s aan, die voormalige bendeleden in staat stellen een waardevol lid van de samenleving te worden. Als het nodig is, krijgen ze therapieën aangeboden, krijgen ze hulp bij het zoeken naar werk en worden tatoeages verwijderd.

Delia Ross is voormalig bendelid en zocht hulp bij Homeboy Industries. Ze vertelt: "Nadat ik bij Homeboy Industries kwam, heb ik een studie gevolgd om drugsverslaafden te kunnen behandelen. Ik heb nu een huis, ben financieel onafhankelijk om mijn kinderen te onderhouden, heb hier een baan en een auto.

Ik heb nog nooit zoveel verbazingwekkende dingen meegemaakt, en het is allemaal gekomen door alles los te laten en God het stuur van mijn leven te laten overnemen. Homeboy Industries is mijn plaats van duidelijkheid en veiligheid geworden."

Dit jaar werd Homeboy Industries door de Conrad Hilton Humanitarian Prize geselecteerd als de ontvanger van een bedrag van 2,5 miljoen dollar. De prijs wordt toegekend aan mensen of instellingen die "buitengewone bijdragen hebben geleverd aan het verlichten van menselijk lijden".

Vader Greg drukte zijn dank uit in een bericht: "Met deze financiering krijgen we nog meer mogelijkheden om onze programma’s uit te breiden en nieuwe te ontwikkelen. Bedankt en laten we de wereld blijven veranderen."

Bovenstaand verhaal verscheen via Breaking Christian News in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen