rick joyner
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 september 2020 door Nienke Alblas

Voorganger roept Amerikaanse christenen op zich klaar te maken voor een 'burgeroorlog'

Conservatieve evangelical Rick Joyner roept Amerikaanse christenen op om in opstand te komen tegen linkse activisten. Hij noemt  Black Lives Matter-activisten 'de Ku Klux Klan van deze tijd'. Newsweek doet verslag van de uitspraken van Joyner over de 'opkomende burgeroorlog'.

"Er komt een oorlog aan. We moeten dat erkennen, ons klaarmaken en mobiliseren", aldus Joyner bij het conservatief christelijke tv-programma The Jim Bakker Show. Hij bespreekt hoe de 'burgeroorlog' ontstaat en hoe hij in een droom militairen zag opkomen als paddenstoelen met steun van God.

"Jezus zelf heeft gezegd dat er een tijd zou komen waarin we onze jas voor een zwaard zouden verkopen. Nu was dat een wapen van die tijd, we moeten kijken naar hoe we ons in deze tijd kunnen bewapenen. We moeten ons realiseren dat het tijd is voor actie", aldus Joyner.


Amerikaanse verkiezingen
- Kleindochter Billy Graham neemt openlijk afstand van Donald Trump
- Vrouwen uit Witte Huis spreken zich uit over hun geloof en menselijke kant Trump
- Christenen belaagd door Black Lives Matter demonstranten bij verlaten Republikeinse Conventie
- Donald Trump spant God voor zijn karretje en misbruikt Zijn naam
- Evangelicals waarschuwen geloofsgenoten met nieuw boek tegen Donald Trump
Meer over Amerikaanse verkiezingen »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

W
Amerika is in grote problemen, niet door Trump maar door de ‘Democraten’, triest dat bij velen dit elementaire inzicht nog volledig ontbreekt.
P
Rick Joyner gooit met zijn gevaarlijke uitspraken olie op het vuur, waardoor er juist meer ellende kan komen in de V.S. Ik zou hem nooit een conservatieve evangelical noemen, want hij verkondigt al jarenlang heel verkeerde dingen en er zijn heel wat mensen in de christelijke wereld die voor hem waarschuwen.
K
Ergens ben ik bang dat het nog wel eens finaal uit de hand kan lopen. Stel dat Trump verliest en weigert het Witte Huis te verlaten. Dat zou voor de VS inderdaad wel eens een opmaat kunnen zijn voor een burgeroorlog. Maar als dat gebeurd, ziet China wellicht zijn kans schoon om Taiwan in te lijven. En wie weet wat er dan nog meer gaat gebeuren, als de VS ineens van het wereldtoneel verdwijnt.
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!