doopdienst zee
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 september 2020 door Nienke Alblas

Bijna 1000 mensen gedoopt bij geestelijke herleving in Californië

Afgelopen weekend werden er bijna 1000 mensen gedoopt bij een doopdienst van Calvary Chapel in de Amerikaanse staat Californië. Gewoonlijk werden er ongeveer 300 mensen gedoopt bij de jaarlijkse doopdienst in de oceaan. "Mogelijk is er een geestelijke opwekking gaande in Californië", reageert bestuurslid van de kerk, Gina Gleason op de Christian Post. "Het is een opvallend en betekenisvol getal."

View this post on Instagram

A post shared by Calvary Chapel Chino Hills (@calvarychapelchinohills) on

De 'geestelijke opwekking' aan het stand van de Amerikaanse westkust wordt een steeds bekender fenomeen. Zo hield de christelijke groep Saturate OC elke vrijdagavond 'krachtige aanbiddingsdiensten' op het strand. Bij de aanbiddingsavonden wordt het evangelie verkondigt en worden mensen 'gedoopt, vervuld met de Heilige Geest en vrijgezet'.

Ook evangelist Sean Feucht organiseerde een evangelisatiebijeenkomst aan het strand. Bij de aanbiddingsbijeenkomsten werden mensen in grote getalen gedoopt. "Een grote reden voor de opwekking is dat we niet in onze kerken samen kunnen komen. We zijn gedwongen om buiten onze gebouwen en kaders te denken. We worden gedwongen om innovatief en creatief om te gaan met de situatie en met alternatieven te komen."

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!