Predikantenbijeenkomst GZB
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 september 2020 door GZB

Predikantenbijeenkomst GZB over kerk in coronatijdperk

Wereldwijd zijn kerken ernstig geraakt door de coronapandemie. Niet alleen doordat mensen door het virus werden besmet, maar ook door de maatregelen die overheden in de verschillende landen hebben genomen. Hierover gaat de predikantenbijeenkomst van de GZB die plaatsvindt op 24 september.

Kerken hebben hier heel verschillend op gereageerd. Hoe gingen kerken in Frankrijk en Latijns-Amerika ermee om? Welke impact hadden de maatregelen van de overheid daar op de kerk? Hoe hebben zij desondanks hun roeping naar de gemeenschap inhoud gegeven? John-Raymond Stauffacher, predikant van de UNEPREF in Frankrijk, en een aantal predikanten uit Costa Rica, zullen hierover iets vertellen. Vervolgens zal Stefan Paas reflecteren op de vraag hoe wij in Nederland met de plotselinge veranderingen zijn omgegaan. Na een intensieve periode is het goed om samen met collega-predikanten terug maar ook vooruit te kijken.

De predikantenochtend vindt plaats in Kruispunt Vathorst in Amersfoort en begint om 9.30 uur met aansluitend een lunch. Aanmelden is vanwege corona noodzakelijk en kan via jverhoek@gzb.nl.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!