ekd lhbti campagne
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 september 2020 door Redactie

Duitse school gebruikt Bijbelvers voor pro LHBTI-campagne

Het schooljaar van protestantse Duitse scholen in de omgeving van Berlijn wordt gestart met een pro-LHBTI campagne. Opvallend is volgens Evangelical Focus dat de campagne aan de hand van de Bijbeltekst 'Wees niet bevreesd' wordt gevoerd. Woorden die de engel Gabriël sprak tot Maria toen hij haar bekendmaakte dat ze de moeder van Jezus zou worden. Volgens critici wordt deze uitspraak gebruikt om seksuele inclusiviteit te promoten.

"In de Protestantse Evangelische Kerk van Duitsland (EKD) is er geen centrale autoriteit die besluit hoe de Bijbel geïnterpreteerd moet worden en welke plaats het geloof inneemt in iemands leven", reageert de EKD. "De verhalen in de Bijbel kunnen geïnterpreteerd worden in de tijd waarin deze geschreven zijn. Een letterlijke interpretatie van de Bijbel komt niet overeen met onze protestantse opvattingen van de Bijbelse geschiedenis en het hedendaagse geloof. Daarom is het belangrijk om diversiteit te promoten, zodat iedereen zichzelf kan zijn."

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ongetwijfeld goed bedoeld, maar toch een misleidende campagne. Ook al is het uiteraard goed dat ieder mens zichzelf is, maar een mens is pas ECHT zichzelf als hij of zij leeft volgens Gods wil. En bedacht moet worden dat “Wees niet bevreesd” alleen geldt voor hen die van harte bereid zijn om naar Gods wil te leven.