Ds. J. A. van den Berg
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

16 september 2020 door Jeffrey Schipper

Slecht teken als christenen niets merken van satans vuistslagen?

"In het boek 'Satans vuistslagen' van Oomius komt steeds maar terug dat Gods kinderen veel te maken hebben met aanvechtingen van de satan en dat als we er weinig tot niets van merken, dat dat een slecht teken is. Ik merk in mijn leven weinig van “satans vuistslagen.” Toch ken ik de Heere als mijn Vader. Ik word nu in de war gebracht", aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

"Volgens mij leert de Bijbel en ook de ervaring dat God in Zijn goedheid tijden van vrede geeft in het leven van Zijn kinderen" antwoordt ds. J. A. van den Berg. "Tijden waarin de duivel niet veel gelegenheid vindt om hen te benauwen of te kwetsen. Satan probeert het wel, maar de Heere bewaart en beschermt hen. Daniel in Babel kwam in de leeuwenkuil, maar de Heere bewaarde hem en we hebben sterk de indruk dat de vrede van God in zijn hart bleef.

Een vriend van ons worstelde met de vraag of hij wel een kind van God was omdat hij weinig tegenspoed had. Maar het leek erop dat hij niet doorhad dat de aanvallen en strijd uit die godsdienstige hoek konden komen. Hij had wel strijd en aanvallen, maar hij zag het niet omdat hij niet verwachtte dat het van die kant zou komen. Het kan dus zijn dat Gods kind de vuistslagen die hij krijgt niet meteen herkent als vuistslagen van de duivel. Zo zouden er ook in jouw leven dingen kunnen zijn, die je niet opmerkt of herkent."

Volgens de hervormde predikant uit Sint Anthoniepolder gaat het om de vraag of je duidelijk herkenbaar bent als christen in deze wereld. "Het wordt ons niet in dank afgenomen wanneer we niet meedoen met de dienst van de zonde en de wereld. Haat, minachting en spot worden ons deel. Verdachtmaking en veroordeling komen op ons pad wanneer we de Heere liefhebben en dienen. Dat gebeurde bij Daniel, het gebeurde bij de Heere Jezus Zelf.

Door Zijn liefde in je hart, zul je herkenbaar zijn als christen in deze wereld. Dat veroorzaakt strijd en aanvechting, maar Hij zal bij je zijn en je bewaren. Zijn vrede zal in je zijn en telkens opnieuw je hart vervullen", aldus Van den Berg.

Lees zijn volledige antwoord op de site van Refoweb

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Wie God leert kennen leert ook Zijn grote tegenstander de satan kennen. In dit boekje geeft Simon Oomius handvatten en inzicht wat dat kan inhouden in de praktijk van alles dag. Mate en ernst zal alleen zijn onder de toelating Gods naar gelang Hij dat nodig acht voor ons.