Gert-Jan Segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 september 2020 door Jeffrey Schipper

Hoe de ChristenUnie reageert op troonrede koning Willem-Alexander

Het baart ChristenUnie-fractievoorzitter Gert-Jan Segers zorgen dat de Nederlandse samenleving polariseert en de saamhorigheid dreigt kwijt te raken. Dit stelt de voorman van de christelijke regeringspartij in reactie op de troonrede van koning Willem-Alexander.

Segers: "De laatste maanden is de wereld, is ons land, onze economie en samenleving, op z’n kop gezet. We hebben opnieuw geleerd dat ons leven niet maakbaar is. Met steunpakketten en noodmaatregelen probeert de overheid zo goed en zo kwaad als het gaat om de maatschappij draaiend te houden. In heel Nederland zien we indrukwekkende voorbeelden van naastenliefde en omzien naar elkaar. De koning zei terecht dat corona heeft laten zien hoe belangrijk het is om aandacht te hebben voor elkaar.

Nu we in een andere fase van de crisis zitten, vraagt dat van ons om keuzes te maken voor wat echt telt. In de begroting die het kabinet vandaag presenteert zien we dat ook terug. We bieden ruimte aan de zorg, bieden gezinnen die het niet zo breed hebben extra financiële armslag, we maken werk van een schuldenfonds om mensen met onoplosbare schulden nieuw perspectief te kunnen bieden. Daarin zien we duidelijk dat het verschil maakt als de ChristenUnie aan tafel zit.

Met deze begroting zet het kabinet waardevolle stappen om de samenleving - het samen leven - te versterken. De komende maanden vragen van de politiek en van iedere Nederlander om op die weg verder te gaan. Om aandacht te hebben voor wat écht telt", aldus Segers.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

A
De Nederlandse morele waarden zijn door de overheid zelf gedevalueerd, al direct na de 2e wereld oorlog. De individuele goddeloze "vrijheid zonder verantwoordelijkheid" ontwricht de liefdevolle SAMEN-leving.

Jezus alleen brengt door Zijn Geest in mensen deze aamenhang vanuit God.

Shalom
F
Jezus roept ons ook op om ons licht te laten schijnen in deze wereld: jullie zijn het zout en het licht. We worden ook opgeroepen te bidden voor onze leiders, dat is onze verantwoordelijkheid als Zijn kinderen die bidden : Uw koninkrijk kome! Als wij bidden, vragen om wijsheid, inzicht en integriteit voor onze overheid en hen allen zegenen ( gelovigen én ongelovigen) gaat Zijn Geest werken. En ondertussen laten wij ons licht schijnen door respectvol over mensen te spreken en met hen om te gaan. Dan zal Gods koninkrijk zichtbaar worden.