Dave Eubank
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

17 september 2020 door Patrick Goede

Dave Eubank deelde Jezus' boodschap in terreurgebied IS

Dave Eubank en zijn vrouw Karen zijn authentieke en opmerkelijke hedendaagse zendelingen. Van de oerwouden van Birma tot aan de woestijnen van Soedan, Irak en Syrië, ze hebben hun volwassen leven doorgebracht met het brengen van hulp, hoop en de liefde van Jezus in enkele van 's werelds meest door oorlog verscheurde gebieden. CBN News sprak onlangs met hun missie in IS-gebied.

Eubank gaf ook een update over hun bediening en legde uit dat ondanks alle chaos en oorlog “het goede nieuws te midden van de puinhoop is dat God mensen niet opgeeft. Hij geeft ons altijd een tweede kans."

"De kerk groeit eigenlijk nog steeds", zegt Eubank tegen CBN. “Er zijn twee nieuwe christelijke gemeenschappen die eerder islamitisch waren. Maar in deze omstandigheden keerden zij zich tot God. En, belangrijker nog, Jezus kwam in dromen naar hen toe. Ik had hier al eerder over gehoord, maar nu zag ik het ook echt."

In 2015 veroverde terreurgroep Islamitische Staat een gebied zo groot als Groot-Brittannië dat zich uitstrekte over Syrië en Irak. IS heeft daar duizenden mensen gedood miljoen burgers hebben geleden onder hun barbaarse heerschappij.

Een wereldwijde coalitie vocht om de terreurgroep uit het gebied te verdrijven en de getroffenen te helpen. Eubank en zijn gezin hielpen in 1994 in de oerwouden van Birma. Toen was nog niet duidelijk dat ze naar de woestijnen van het Midden-Oosten zouden worden geroepen. Dat veranderde allemaal toen een vriend hen uitnodigde om Irak te bezoeken.

"Ik keek naar de velden van Nineve, en Mosul net daarbuiten, ik zag de zwarte vlaggen van IS. Ik vroeg God: 'Wat moet ik doen?' en toen hoorde ik God zeggen: 'Geef je eigen weg op en help deze mensen gewoon'", herinnert Eubank zich.

CBN heeft de Eubanks gevolgd terwijl ze hun leven riskeerden om Gods liefde naar de frontlinie te brengen. In 2015 bracht Eubank het nieuws over chemische aanvallen van IS.

"Toen de aanval plaatsvond, waren we Peshmerga aan het trainen, we hoorden erover en zagen granaatkraters met zwart teer overal om hen heen en een verschrikkelijke stank", legde hij uit in 2015.

De gevechten werden heviger en de Free Burma Rangers bevonden zich er middenin. Ze boden hulp aan de gewonden en vielen vaak ten prooi aan geweervuur om burgers te kunnen redden van IS.

Nu vertelt Eubank de wereld over dat ongelooflijke jaar: "Ik leerde het verschil tussen gerechtigheid en wraak", zegt Eubank. "Als je gerechtigheid wilt, moet je God om liefde vragen, en het belangrijkste is de bovennatuurlijke kracht van Jezus."

"En de enige manier waarop je gerechtigheid kunt krijgen, is met liefde, want als iemand je pijn heeft gedaan, is het heel normaal om boos te zijn en hem of haar terug te pakken. Je wilt wraak. Die haat houdt pas op als hij weer bij je terugkomt. Dat is de manier waarop satan werkt", aldus Eubank.

Eubank en zijn gezin zijn blijven focussen op het helpen van mensen die pijn lijden na het conflict in Syrië. Dave: "We zijn niet onsterfelijk, en we willen niet dwaas sterven, maar we staan ​​niet op het punt onze vrijheden weg te gooien."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!