Bijbelverhaal Lesbos
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 september 2020 door Jeffrey Schipper

Drama Lesbos: Directeur roept christenen op basis van Bijbelverhaal op om in pen te klimmen

"Schrijf een brief, een e-mail, stuur een tekening of een gedicht zo vaak je kunt naar de fracties van de coalitiepartijen om op te komen voor het recht van de verdrukte mensen op Lesbos", aldus Jan Wolsheimer, directeur van MissieNederland, via Facebook.

De voormalig voorganger motiveert zijn oproep op originele wijze. "Jezus vertelde het volgende verhaal", zo begint Wolsheimer zijn oproep. "Er was eens een rechter in een stad die geen ontzag had voor God en zich niets aan de mensen gelegen liet liggen. Er woonde ook een weduwe in die stad, die steeds weer naar hem toe ging met het verzoek: “Doe mij recht in het geschil met mijn tegenstander.” Maar lange tijd wilde hij dat niet doen. Ten slotte zei hij bij zichzelf: Ook al heb ik geen ontzag voor God en laat ik mij niets aan de mensen gelegen liggen, toch zal ik die weduwe recht verschaffen omdat ze me last bezorgt. Anders blijft ze eindeloos bij me komen en vliegt ze me nog aan.’

Het verhaal van de vasthoudende weduwe of de onrechtvaardige rechter. Jezus roept op om vasthoudend te zijn als het gaat om het recht." Onder zijn oproep deelt Wolsheimer de adresgegevens van coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie, waaronder de e-mailadressen van de christelijke politici Madeleine van Toorenburg (CDA) en Joël Voordewind (ChristenUnie).

Reacties

De pijn zit hem in het feit dat de echte vluchtelingen moeten lijden onder de jonge gelukszoekers. Als ze daar direct een schifting in maken, kunnen de echt hulp behoevenden eerder worden geholpen. Vreselijk als je weet wat daar gebeurt.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!