iran
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 september 2020 door Nienke Alblas

Iraanse christenen ontlopen door vlucht gevangenisstraf van tientallen jaren

Drie Iraanse christenen zouden samen in totaal 35 jaar in de gevangenis moeten doorbrengen wegens hun geloof. Zij hebben hun vaderland ontvlucht na de uitspraak van de rechter, meldt de Christian Post. Hulporganisatie International Christian Concern (ICC) staat in contact met de christenen. "Het verlaten van Iran is een ongelofelijk moeilijk en pijnlijk proces", aldus ICC.

Kvian Fallah-Mohammadi, Hadi Asgari en Afshar-Naderi werden gearresteerd wegens betrokkenheid bij een kerstviering in december 2014. De mannen ontvluchtten Iran slechts twee weken nadat twee andere christenen, een voorganger en zijn vrouw, gedwongen het land ontvluchtten nadat zij in hoger beroep gingen. Ook het voorgangersechtpaar was betrokken bij de kerstviering in 2014.

"Het vluchten van vijf christenen in een tijdsbestek van slechts een paar weken is noemenswaardig. In het bijzonder, omdat hun situaties bekend zijn binnen de christelijke gemeenschap in Iran", reageert ICC. "Er is een vermoeden dat Iran de christenen dwingt het land te verlaten. De kerk bevindt zich op een belangrijk kruispunt, terwijl de vervolging van Iraanse christenen toeneemt."

Iran staat op plaats 9 op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors. De christelijke hulporganisatie vermeldt op hun website dat Iraanse christenen te maken hebben met onderdrukking, dictatoriale paranoia en georganiseerde misdaad. Het christendom wordt gezien als westers en daarmee een bedreiging van het islamitische karakter van de staat. Voor hun eigen veiligheid houden moslimsbekeerlingen hun geloof in Jezus veelal geheim.

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!