bidden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 september 2020 door Jeffrey Schipper

Christenen bidden en vasten om terug te keren tot God

'In deze onzekere tijd, waarin velen verontrust zijn en richting zoeken, geloven wij dat verootmoediging en gebed de weg zijn om terug te keren tot God. Nederland is op vele fronten afgewaald van de God van de Bijbel. Helaas is de secularisatie ook doorgesijpeld in onze Westerse kerken en in onze harten: er is veel aandacht voor de buitenkant. Daarom hebben we de periode van 18 tot 28 september aangegrepen om te gaan bidden en vasten', aldus initiatiefnemers van 'De Terugkeer'.

Onder de Engelstalige naam 'the Return' worden christenen wereldwijd opgeroepen tot gebed. Ook in Nederland hebben zich vele kerken en groepen aangemeld om mee te doen. Verschillende organisaties geven verootmoediging op een eigen manier gezicht in deze periode. Ook via de Nederlandse website De Terugkeer en Facebook wordt aandacht gevraagd voor deze initiatieven om er zoveel mogelijk bekendheid aan te geven. Om het gebed te ondersteunen, zal gedurende de 10 dagen een online programma te volgen zijn op de website de-terugkeer.nl (o.a. een dagelijkse video-overdenking door verschillende leiders en voorgangers). Op 26 september worden meerdere samenkomsten in ons land gehouden. In de ochtend zal in Den Haag een samenkomst plaatsvinden (met live-uitzending) van Stichting Pillar of fire. 's Avonds is er een samenkomst op De Betteld in Zelhem.

Het initiatief wordt geleid door Jack van der Tang (Stichting Pillar of Fire) en Cees Vork (Stichting Op de bres). Het comité van aanbeveling bestaat uit: Ruben Flach, Hans Maat, Wim Hoddenbagh, Gerhard Hobelman en Machiel Jonker.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!