Nadine de Vos
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 september 2020 door Jeffrey Schipper

Muskathlon en THDV strijden samen tegen moderne slavernij

Wereldwijd zijn er meer mensen slachtoffer van mensenhandel dan toen de slavernij legaal was. THDV werkt al jarenlang met één van de meeste gedupeerde doelgroepen die slachtoffer zijn van deze handel: vrouwen in gedwongen prostitutie. Een schrijnende vorm van uitbuiting die juist in ons eigen land zo aanwezig is. Vanaf zaterdag 28 augustus kan THDV rekenen op de Muskathlon, een beweging van gerechtigheid, in de strijd tegen dit onrecht in eigen land.

Slachtoffers van mensenhandel hebben veel gezichten. Het Rapport Mensenhandel van afgelopen jaar wijst erop dat dit een groot maar vrijwel onzichtbaar probleem is in Nederland. Een werkelijkheid in de wereld van de 35.000 prostituees in ons land. "Achter de schijnbaar mooie werkelijkheid van prostitutie, schuilt een wereld van veel leegte, schaamte en angst", aldus Gert Hutten, directeur van THDV. Tijdens de livestream van de Muskathlon@home wordt dit bevestigd door Gert-Jan Segers, Tweede Kamerlid voor de CU: "Er is geen enkele politicus die dit een waardige baan vindt voor zijn eigen dochter. Als het niet geschikt is voor je eigen dochter, waarom dat wel voor die Bulgaarse vrouw?" Ook Nadine de Vos sprak tijdens de livestream het verlangen uit om samen met de vrouwen van Arise, de vrouwelijke evenknie van de 4M mannenbeweging, een stem te zijn voor hen van wie hun stem is verstomd.

De Muskathlon
De Muskathlon is de gezamenlijke gerechtigheidstak van 4M en Arise, die al jarenlang op komt voor mensen zonder stem. Schouder aan schouder met Compassion strijden zij tegen extreme armoede en samen met Open Doors vormen ze een eenheid in barmhartigheid en gebed voor de mannen en vrouwen die worden vervolgd vanwege hun geloof. De kracht van de Muskathlon ligt in het meenemen van mensen naar de rauwe frontlinie van extreme armoede en onrecht in de wereld. Het is de ontmoeting met de vaak schrijnende realiteit die zorgt voor bijzondere en blijvende verandering.

THDV
En nu dus ook samen met THDV in eigen land. Het is de droom van beide bewegingen om samen met THDV elke prostituee die daar niet vrijwillig werkt, een kans te geven om uit deze wereld van prostitutie te stappen en te helpen een waardig bestaan op te bouwen. Al jarenlang helpt de Muskathlon voorbij de grenzen van haar eigen land. Laten we onze ogen ook openen voor de problemen die er in ons eigen land zijn. "Het kan niet dat we mensenhandel toelaten in de steden, dorpen en straten waar we zelf wonen. Iedereen die kwetsbaar is heeft iemand nodig die voor hem of haar opkomt. Laten we samen in beweging komen en de verhandelde dochters en zonen van Nederland in de vrijheid brengen", aldus Jesse van Melle - de bewegingsleider van de Muskathlon.

Eerste THDV Muskathlon
De eerste muskathlon vindt plaats van 28 tot en met 4 Juni 2021. Tijdens de Muskathlon wordt de deelnemer meegenomen in het verhaal rondom mensenhandel in Nederland. Jesse van Melle: "Het programma zal je verbinden met één van de grootste vormen van onrecht in ons land. Door jouw inspanning en toewijding draag je bij aan de vrijheid van hen die nú nog gevangen zitten."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!