Ds. G. H. Molenaar
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 september 2020 door Jeffrey Schipper

Ds. G. H. Molenaar aanvaardt beroep hervormd Genemuiden

Ds. G. H. Molenaar gaat de hervormde gemeente in Doornspijk verlaten. De predikant volgt in Genemuiden de vorig jaar naar Delft vertrokken ds. J. A. C. Olie op. Opvallend is dat Molenaar vorig jaar nog bedankte voor een beroep uit Genemuiden.

In protestantse gemeente De Open Hof in Rijssen gaat ds. D. van Keulen aan de slag als deeltijdpredikant (50 %). Ds. N. F. Vlaming aanvaardt een beroep van de protestantse gemeente in het Friese Easterein. En ds. R. Fernhout gaat binnen de Protestantse Kerk in Nederland aan de slag als predikant in algemene dienst. Hij werd vanuit de Mobiliteitspool gedetacheerd als studentenpastor voor de Oecumenische stichting Studentenpastoraat.

Ook de hervormde gemeente in Gravendeel verwelkomt een nieuwe dominee. Ds. S. Dierx aanvaardt het beroep en neemt afscheid van Waarde. De predikantsplaats in Gravendeel was vacant nadat ds. W. Geuze vorig jaar naar Enter vertrok. Ds. J. M. Molenaar blijft actief in Ede. De hervormde predikant bedankt voor een beroep uit Onstwedde.

De hervormde gemeente in Giessendam/Neder-Hardinxveld (Noord) heeft een beroep uitgebracht op ds. D. Wolters uit Vollenhove. Deze gemeente is sinds 2016 vacant vanwege het vertrek van ds. A. T. van Blijderveen naar Veenendaal. Hervormd Ilpendam in combinatie met Watergang ziet ds. J. P. Ouwehand graag komen. Ouwehand is nu werkzaam als directeur van de GZB.

Ds. W. J. Dekker denkt de komende tijd na over een vertrek uit Amersfoort vanwege een beroep uit Putten (wijk 2), waar hij de naar Ede vertrokken ds. L. de Wit kan vervangen. Ook ds. A. W. Estie heeft een beroep ontvangen. De predikant uit Oldebroek kan in de gereformeerde kerk (PKN) in Voorthuizen de naar Bennekom vertrokken ds. G. J. M. Baalbergen opvolgen.

De kerkenraad van de hervormde wijkgemeente Morgenster in Zoetermeer is bij de zoektocht naar een nieuwe predikant uitgekomen bij ds. G. H. Vlijm (Nieuwer ter Aa). De gemeente is vacant vanwege het emeritaat van ds. M. A. van den Berg.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!