Gert-Jan Segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 september 2020 door Jeffrey Schipper

Gert-Jan Segers presenteert manifest: "Eenzaamheid is even giftig als tabak en alcohol"

"Wat ons gelukkig maakt, zijn sterke, duurzame, liefdevolle relaties. Als je in eenzaamheid leeft, is de kans groot dat je korter leeft, armer bent en in ieder geval ongelukkig bent. Eenzaamheid is even giftig als tabak en alcohol. Maar als we omgeven worden door liefde, oprechte aandacht en zorg dan bloeien we op." Op deze wijze licht ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers het gisteren gepresenteerde manifest ‘Aandacht voor wat écht telt’ toe.

"Pijnlijk genoeg zijn in ons land veel grote keuzes gemaakt met een ander mensbeeld", vertelt de partijleider op de site van de ChristenUnie. "Een liberaal mensbeeld. Alsof wij vooral individuen zijn, alleen maar onze eigen boontjes moeten doppen en alsof alleen betaald werk ons gelukkig kan maken. Het is daardoor steeds moeilijker om werk en zorg te combineren. Steeds minder ruimte om kinderen te kunnen krijgen. Steeds minder ruimte om mantelzorger te zijn, vrijwilligerswerk te kunnen doen."

In gesprek met Groot Nieuws Radio zegt Segers: "Werk drijft ons weg bij een gezond gezinsleven. Het drijft ons weg bij zorg voor elkaar. We zijn steeds harder gaan werken, we werken steeds meer en onregelmatiger, maar we zijn niet meer gaan verdienen. De koopkracht van gewone gezinnen is al 40 jaar lang ongeveer hetzelfde. Het besteedbare inkomen van gezinnen is hetzelfde gebleven, maar je hebt minder tijd voor elkaar. Zorg en werk kun je steeds moeilijker combineren. En om een huis te kunnen kopen, moet je met z’n tweeën werken."

"Deze tijd van crisis kan het moment zijn waarop we wissels omzetten. Een moment om te zorgen voor elkaar, een moment om de samenleving en de schepping tot bloei te laten komen."

Bekijk de lancering van het manifest en klik hier om meer over het manifest te lezen:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!